Aksaray'daki 'yeni koronavirüs' şüphesiyle ilgili açıklama

Bakan Koca, Aksaray'daki olayla ilgili ise sadece bir kişide Çin'den gelmesinden dolayı yeni koronavirüsten şüphelenildiğini belirtti. Koca, alınan numunenin sonucunun henüz çıkmadığını, hastanın durumunun iyi olduğunu söyledi.
Aksaray'daki 'yeni koronavirüs' şüphesiyle ilgili açıklama
2020-01-27 21:40:52   Güncelleme: 2020-01-27 21:40:52    

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü’nde doğalgaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçide baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü.

DHA'nın haberine göre rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 işçinin yaklaşık beş gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi. Bu bilgi İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildi. 

Yeni koronavirüsü şüphesi nedeniyle, hastalanan 2 işçinin yanı sıra diğer 7 Çinli işçi ile bu işçilerin tesislere ulaşımını sağlayan tur şirketindeki 3 kişi tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp, acil serviste müşahede altına alındı.

Hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldığı bildirilirken, Sağlık Müdürlüğü yetkileri gerekli tahlil ve incelemelerin yapıldığını belirtti.

SAĞLIK BAKANI KOCA: SADECE BİR KİŞİDEN ŞÜPHELENİLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada 'şu ana kadar kesin koronavirisü tanısı olan bir hastamız olmadı' dedi.

Bakan Koca, Aksaray'daki olayla ilgili ise sadece bir kişide Çin'den gelmesinden dolayı yeni koronavirüsten şüphelenildiğini belirtti. Koca, alınan numunenin sonucunun henüz çıkmadığını, hastanın durumunun iyi olduğunu söyledi.