Altun: Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı çevirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avrupa'ya tepki içeren bir açıklama yayımladı. 'Avrupa, Müslümanlar için gittikçe tehlikeli olan bir yer' diyen Altun, 'Müslümanlar siz bizi istemediğiniz için gitmeyecek. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı çevirmeyeceğiz. Kendimiz her bedelde savunacağız' ifadelerini kullandı.
Altun: Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı çevirmeyeceğiz
2020-10-25 14:48:04   Güncelleme: 2020-10-25 14:48:04    

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İngilizce yazdığı Tweet'lerde Avrupa'ya seslendi. Altun, 'Avrupalıların anlaması gereken şey şu' diyerek sözlerine şöyle devam etti:

'Müslümanlar siz bizi istemediğiniz için gitmeyecek. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı çevirmeyeceğiz. Kendimiz her bedelde savunacağız.'

Altun'un açıklamalarının tamamı şöyle: 

'Avrupa, Müslümanlar için gittikçe tehlikeli olan bir yer. Saldırgan karikatürlerle ‘köpek ıslığı siyaseti’, Müslümanlara yönelik ayrımcılık suçlamaları ve cami baskınları ifade özgürlüğüyle ilgili değildir. Bu, korkutmak ve Müslümanlara, Avrupa ekonomisinin ilerlemesi için hoş karşılandıkları ancak asla ait olmayacaklarını, hatırlatmaktır.

Bugün Avrupa toplum kültüründe Müslümanlarla ilgili gördüğümüz her şey, 1920’lerde Avrupalı Yahudilerin şeytanlaştırılmasına benziyor. Bazı Avrupalı liderler bugün yalnızca Müslümanları orta yerinden hedef almıyor. Bizim kutsal değerlerimize, peygamberimize ve siyasi liderlerimize, yaşam biçimimize saldırıyorlar.

Avrupa’nın Müslümanlara yönelik düşmanlığı ve onları ‘disipline etme’ çabaları, İslam’a, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaygın düşmanlıktan ayrılamaz. Avrupalıların anlaması gereken şey şu: Müslümanlar siz bizi istemediğiniz için gitmeyecek. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı çevirmeyeceğiz. Kendimiz her bedelde savunacağız.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü