Anıtkabir'deki halı sahaya suç duyurusu!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan 'Anıtkabir yerleşkesi çok özel ve tarihsel bir alandır. Sadece anıt bloğu değil alanının tamamında yapılacak işlemler kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiştir.' dedi.
Anıtkabir'deki halı sahaya suç duyurusu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Anıtkabir’de çocuk parkından sonra halı saha yapıldığını tespit ederek gündeme taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi halı saha ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Anıtkabir'e yapılan halı saha suç duyurusuna konu oldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Anıtkabir yerleşkesi çok özel ve tarihsel bir alandır. Sadece anıt bloğu değil alanının tamamında yapılacak işlemler kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Herkes kafasına göre istediğini yapamaz. İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

"Bilimden ve teknikten uzak, bir yönetim anlayışının Anıtkabir’deki yansımasını görüyoruz. Devletteki kurallar sistemi çökertilmiş, herkes bulunduğu yeri kendi beyliği gibi yönetme eğilimine girmiştir" diyen Candan şöyle devam etti:

“Anayasaya, kanuna yönetmeliğe aykırı işlem yapan yöneticileri örnek alanlar Anıtkabir kanun ve yönetmeliklerine, ülkenin değerlerine saygısızlık yaparak çocuk parkından sonra bu kez de halı saha yapmışlardır. Asker ya da sivil kim olursa olsun kurallara uymak zorundadır. Anıtkabir tarihsel ve simgesel bir yerdir, Anıtkabir beyliği değildir. Sadece Anıtkabir yerleşkesi değil, çevresinde, yerleşkeyi etkileyen çevre sınırları içinde kafanıza göre yapılaşma yapamazsınız. Mesela Anıtkabirin çevresine 20 katlı yapı inşa edemezsiniz. Anıtkabir saygı mekânıdır anı mekânıdır. Orada dikilecek çiçek bile ben yaptım olduğu mantığıyla olmaz. Halı sahanın da derhal kaldırılması gerekir.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü