Ankara Emniyet Müdürlüğü avukatların polislere saldırdığını öne sürdü

Ankara Emniyet Müdürlüğü, barolar ile birlikte meslek kuruluşlarının yapısını değiştirmeye yönelik yasa değişikliği teklifine karşı çıkan avukatların Ankara Adliyesi önünde düzenlediği eyleme dair açıklama yaptı. Grup içerisinde bulunan bazı kişilerin personele saldırdığı öne sürülen açıklamada 'Suç duyurusunda bulunacağız' dendi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü avukatların polislere saldırdığını öne sürdü
2020-07-03 19:52:17   Güncelleme: 2020-07-03 19:52:17    

'Ankara Barosu ve çeşitli illerin barolarına mensup avukatlardan oluşan yaklaşık 600 kişilik bir grup saat 15:00 itibariyle Ankara Adliyesi bahçesinde toplanmıştır' denen açıklama, şöyle devam etti:

'Burada yapılan basın açıklaması sonrası toplu olarak TBMM'ye yürümek isteyen gruba eylemlerinin yasaya aykırı olduğu ifade edilmiş olup, bu esnada grup içerisinde bulunan şahıslar tarafından görevi sadece güvenliği ve düzeni sağlamak olan personelimize pankart-döviz sopaları ve akordiyon bariyerler atmak suretiyle saldırıda bulunulmuştur. Yasal mevzuatı çok iyi bilmelerine ve personelimizin iyi niyetli tüm çabalarına rağmen, marjinal grupların izinsiz gösteri-etkinliklerinde rastlanacak şekilde görevlilerimize saldırıda bulunan avukatlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.'

Vehaber Menu