Atık camlardan yapılmış 100 yıllık mızrak ucu bulundu

150 yıl önce Aborjinleri hapsetmek için kullanılan Rottnest adasında, atık yeşil camlardan yapılmış mızrak ucu bulundu.
Atık camlardan yapılmış 100 yıllık mızrak ucu bulundu
2019-11-12 22:31:10   Güncelleme: 2019-11-12 22:31:10    

Rottnest Adası’ndaki Aborjin tutuklular tarafından 100 yıl önce yapılmış olduğuna inanılan parlak yeşil bir cam mızrak ucu, bir üniversite gezisi sırasında keşfedildi.

Batı Avustralya Üniversitesi’nden Profesör Len Collard, yerli tarihini öğrenmek için öğrencilerini neredeyse bir yüzyıl boyunca hapishane olarak kullanılmış Wadjemup adındaki adaya götürdü.

Profesör Collard, bunun çok nadir bir cam mızrak ucu olduğunu ve en az 100 yıllık olduğunu söylüyor. 'Bu her zaman bulabileceğiniz önemde bir eser değil.'

'Daha önce cam ve seramik mızrak uçları bulmuştuk fakat böylesine muhteşem yeşil camdan bir mızrak ucu bulmamıştık.'

Collard, 'Mahkumların, hurda cam parçalarından mızrak uçları yapacakları, anakaraya bakan bir tepenin üzerinde bir yer bulduğuna inanıyoruz. Bu keşif, kültürel mirasımızı öğrenmemizi ve geçmişi hatırlamamızı sağladığı için günümüz ve gelecek popülasyonları adına oldukça önemli.' diyor.

Mızrak ucu daha sonra Aborjin geleneklerine saygı için tekrar bulunduğu yere gömüldü. Aborjinler bulunan objeleri olduğu yerde saklamak gibi bir geleneğe sahip.

1838-1931 yılları arasında Batı Avustralya’nın çeşitli yerlerinden getirilen yaklaşık 4000 erkek Rottnest adasına hapsedildi. Başlangıçta yalnızca Aborjin tutuklular oraya hapsediliyordu, ancak daha sonra Aborijin olmayan kişiler de orada hapsedildi.

En az 373 Aborjin adamı, Tentland adıyla bilinen bir bölgede gömüldü. Bu bölgede uzunca bir süre adadaki ziyaretçiler için kamp alanı vardı. Burası aynı zamanda Avustralya’daki hapis alanında yer alan en büyük ölüm ve Aborjin halkının bilinen en büyük mezarlığı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü