Azra Kohen'in avukatından Vehaber'e tehdit: Yayınlamazsanız dava açarız

Televizyonlarda psikolog unvanı ile görünen ardından da klinik psikolog olmadığını, uygulamalı psikoloji eğitimi aldığını açıklayan Fi, Çi, Pi kitaplarının yazarı Azra Kohen'in avukatı olduğunu belirten Av.Celile Zelal Kartal, Vehaber'e 'tekzip' olduğunu iddia ettiği bir tehdit maili gönderdi.
Azra Kohen'in avukatından Vehaber'e tehdit: Yayınlamazsanız dava açarız
2020-05-05 00:38:25   Güncelleme: 2020-05-08 01:50:07    

Av.Celile Zelal Kartal imzasıyla gönderilen mailde 'Müvekkilimize konu hakkında açıklama yapma imkanı tanımayan ve müvekkilimizin sanki psikoloji alanında insanları kandırmaya yönelik davranışlar içinde bulunduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan videoda meslek tanıtımı yapma hak ve yetkisine sahip olmadığı algısını oluşturan haber ile ilgili olarak  tekzip yayınlanmasını; aksi takdirde  müvekkilimizin kişilik haklarını ihlal edilmesi nedeni ile gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı hususunu tarafınıza  bildiririz.' ifadelerine yer verildi.

TEKZİP NEDİR, NASIL GÖNDERİLİR, TEHDİT İLE TEKZİP ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Tekzip, sözlük anlamıyla, bir haberi yalanlamadır. Yalanlama ise, doğal olarak bir cevap vermeyle veya düzeltmeyle yapılabilir. Diğer bir deyişle, hakkında şeref ve haysiyetini ihlal edici veya gerçek dışı yayın yapılan bir kişi, bu yayına karşı, ancak cevap vererek veya düzeltme yazarak kendisini savunabilir. Düzeltme ve cevap hakkının kullanılması, ilgili kişiye, yayın konusu saldırıda yer alan bilgilerin gerçeğinin ne olduğunu kamuoyuna açıklama fırsatı verir. O hâlde tekzip, yöneltilen suçlamaların cevabının verilmesini amaçlayan bir açıklama davranışıdır. Tehdit ise her ne kadar  TCK madde 106’da en genel anlamıyla bir kişinin bir başka kişiye veya o başka kişinin yakınının canına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına ya da mal varlığına yönelik hukuka aykırı bir saldırı gerçekleştireceğinin bildirilmesi olarak tanımlansa da Türkçe'de 'Benim istediğim hizaya geleceksin, yoksa sana şunu yaparım' dayatmasıyla da karşılık bulmaktadır.

YAYINLAMIYORUZ!

Elimize ulaşan metin, haberin içeriğinden tamamıyla uzaklaşmış, manipülasyon içeren, dayatmacı, her şeyi ben bilirim edasıyla yazılmış, basın kuruluş ve emekçilerini kendi hizasına sokmaya çalışan, tekzipten çok bir tehdidi andırdığı için, basın özgürlüğüne yönelik bir hamle olduğu için içeriğine yer vermeyeceğimizi üzülerek belirtmek isteriz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü