Bahçelievler'de çöken binayla ilgili açıklama: Enkazın altında yaşam belirtisi yok

İstanbul Bahçelievler'de Siyavuşpaşa Mahallesi Emek Caddesi Narlı Sokak'ta 7 katlı bir bina çöktü.
Bahçelievler'de çöken binayla ilgili açıklama: Enkazın altında yaşam belirtisi yok
2020-02-14 18:05:04   Güncelleme: 2020-02-14 18:05:04    

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, 'Enkazın altında bir yaşam belirtisi bulunmadı. Hiç kimsenin olmadığını düşünüyoruz' dedi.

BİR AY ÖNCE BOŞALTILMIŞTI

Binanın 5,8 büyüklüğündeki İstanbul depremi sırasında hasar gördüğü ve bir ay önce kentsel dönüşüm kapsamında tahliye edildiği belirtildi. Enkaz altında kalan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Görgü tanıkları bina yıkıldığı sırada yoldan geçenlerin ve binaya girip çıkan kağıt toplayıcılarının olduğunu belirtiyor. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Sokağa giriş çıkışlar kapatıldı.

ZARAR GÖREN YAN BİNA BOŞALTILIYOR

Binanın yandaki binaya doğru devrildiği ve yan binada da hasar meydana geldiği öğrenildi. Zarar gören bitişik binadaki yurttaşları tahliye çalışmaları devam ediyor.

Binanın çökmesi sonucu bazı araçlarda da hasar meydana geldi.

ENKAZ ALTINDA KALAN OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır 'Alt katına kaçak olarak hurdacıların girdiği söyleniyor, çıktı diyenler de var. Çalışma sürüyor, AFAD bakıyor' dedi.

Bahadır yaptığı açıklamada 'AFAD burada, biz buradayız, itfaiye burada. Çalışıyoruz. Hurdacı var mı diye bakıyoruz. Kağıt toplayan bir hurdacı girmiş. Var mı yok mu diye ona bakıyor arkadaşlarımız. Yıkılan bina yandaki binanın yan duvarına biraz hasar vermiş. Orada hiçbir yaralı yok.' dedi.

Ekiplerin enkaz altında kimse olup olmadığını belirlemek üzere cep telefonu sinyali ve ses dinledikleri belirtiliyor.

BAHADIR: İLK BİLGİ ENKAZDA KİMSE OLMADIĞI YÖNÜNDE

Bahadır daha sonra yaptığı açıklamada binanın 4 katının resmi, 3 katının kaçak olduğunu söyledi. AFAD ekiplerinin verdiği bilgiye göre enkaz altında kalan bir kişinin olmadığını ancak bu bilginin kesin olmadığını söyledi.

Çevredeki tüm binaların boşaltıldığını belirten Bahadır bazı kişilerin binanın taşıyıcı kolonlarındaki demirleri satmak için aldığını ve binanın 2-3 saat sonra çöktüğünü açıkladı.

BİNANIN TAŞIYICI KOLONLARININ DEMİRLERİ ALINMIŞ

Bahadır CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada 'Yaralımız yok, can kaybımız yok. Bina boş olduğu için, ikamet eden olmadığı için binayı araştırıyoruz. Yalnız bir kağıt toplayıcısının içeri girdiği bilgisi var. Bazıları 'Girdi' diyor, bazıları 'Çıktı' diyor. AFAD hassas ses aletleriyle dinledi, Şu an için kimse gözükmüyor diyorlar. Bu bina yarın resmi bir şekilde, planlı bir şekilde yıkılacaktı. Bu sabah bazı kişiler binanın taşıyıcı kolonlarındaki demirleri satmak için almışlar. Mahalleli görmüş. Demirler gidince bina 2-3 saat sonra çöktü' dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada 'Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır' denildi.

Valilik açıklamasında 'Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir' denildi.

MAHALLE MUHTARI AYKUT: 1 AY ÖNCE BOŞALTILMIŞTI

Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut canlı yayında yaptığı açıklamada olayla ilgili 'Kentsel dönüşüm yapılmak üzere 1 ay önce boşaltılmıştı. Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldı. Binada herhangi biri yaşamıyordu. Yıkım ekipleri yıkıp yenisine başlayacaklardı. 5 katlı 7 haneli bir binaydı. Binaya boş kağıdı vermiştik. Her iki yanındaki bina ise yeni binalar' dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul-Bahçelievler'de çöken 7 katlı binayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 

Vehaber Menu