Barış Atay: Süleyman Soylu bir çete lideridir

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, yaşadığı saldırının ardından basın açıklaması yaptı.
Barış Atay: Süleyman Soylu bir çete lideridir
2020-09-01 14:41:46   Güncelleme: 2022-03-20 03:23:09    

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelen ve ardından Kadıköy’de darp edilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, yaşadığı saldırının ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

'Bu ülkede herhangi bir devrimci için yapabilecekleri şey karanlık bir sokakta arkadan beş kişi saldırmaktır. Süleyman Soylu bir bakan değildir, çete lideridir' ifadelerini kullanan Atay, 'Herkesi tasfiye etmek için kullanılışlı bir aparattır. Tecavüz toplumunda yaşadığımız gün gibi aşikardır. Biz İpek Erlerin tarafındayız, Soylu Musa Orhanların... Süleyman Soylular gidecek, bu karanlık günleri geride kalacak' diye devam etti.

‘KAYBETTİKLERİNİN FARKINDALAR’

Atay’ın ardından söz alan TİP Genel Başkanı, Erkan Baş da, 'Ülkemizi savaşa sokmaya çalışan iktidara karşı barış türküleri söylemeye devam edeceğiz. Çok uzun olmayan bir gelecektir Dünya Barış Günü’nü kardeş bir şekilde yaşayacağımız dünyada olacağız' dedi.

Baş, 'Halkımıza, dostlarımıza teşekkür ederiz. Bu ülke halkları teslim olmuyor, zorlarına gider bu. Biz bu tarz saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Ey Süleyman Soylu senin ağababan Mehmet Ağarları tanıyoruz. Kararlılığımızı büyütüyorlar. Canlarını acıtıyoruz. Canlarını acıtacağız. Onların bildiği ‘siyasetçiler’den değiliz biz devrimciyiz. Biz halkımızın bize verdiği görevin farkındayız. Ankara’daki koltuklarda oturmak için değil Süleyman Soylu’dan hesap soralım diye gönderdi bizi halk. Süleyman Soylu bugün bizden daha fazla korksun. Biz siyaseti onlar gibi yapmıyoruz. Elinizde geleni yapın, biz daha fazla bileyleniyoruz. Bu iktidarı yıkmak konusunda eminiz. Biz sizi iktidar koltuğundan indireceğiz. Kaybettiklerinin, yok olmaya sürüklendiklerinin farkındalar, bizi susturmaya çalışıyorlar' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü