Batman M Tipi Cezaevi'nde tutuklular koğuşu ateşe verdi

Batman M Tipi Cezaevi'nde Adli tutukluların olduğu bölümde bir koğuş tutuklar tarafından ateşe verildi. Zırhlı araçlar ve tomalar ve çok sayıda ambulansın sevk edildiği cezaevi önünde tutuklu ailelerin endişeli bekleyişi devam ediyor.
Batman M Tipi Cezaevi'nde tutuklular  koğuşu ateşe verdi
2020-04-05 11:33:56   Güncelleme: 2022-03-30 06:44:18     BBC

HDP, İHD ve Batman Barosuyla birlikte olayı yakından takip ettiklerini belirten yazılı bir basın açıklaması yaptı.

'Batman Milletvekillerimiz Feleknas Uca, Necdet İpekyüz ve Sıddık Taş olay yerindedir ve gelişmelere müdahil olmaktadır. Merkezi düzeyde de olayın gidişatına ilişkin gerekli girişimler hassasiyetle sürdürülmekte, herhangi bir olumsuz gelişmeye mahal vermemek için ilgili uyarılar tarafımızca yapılmaktadır. Bu vesileyle ilgili kurum ve kişileri derhal kamuoyunu bilgilendirmeye, kaygıları giderecek bir tutum sergilemeye çağırıyoruz. Konuyu aynı hassasiyetle takip etmeye devam ederken, halkımızın da göstereceği hassasiyet ve duyarlılığın önemine işaret etmek istiyoruz.'

İpekyüz: İnfaz yasasına tepki gösterildi

Cezaevi önünde bekleyen HDP milletvekili Necdet İpekyüz, Batman Başsavcısı ve Jandarma komutanın içerde olduğunu, henüz herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

İpekyüz, şu ana kadar herhangi bir müdahalenin olmadığı cezaevinde, adli koğuşlardaki tutukluların infaz yasasına karşı tepki göstermek içi bulundukları koğuşu ateşe verdiklerini söyledi.

Feleknaz Uca da, polislerin ciddi bir sorun olmadığını söylediklerini aktardı.

'Biz sorun ne olursa olsun, kendi gözlerimizle durumu görmek istiyoruz dedik. Şu an cezaevi müdürünü bekliyoruz, içeriye girmeden olayların nedenini ve tutukluların ne bu isyanı başlattıklarıyla ilgili net bir şey söylememiz doğru olmaz' dedi.

Geçtiğimiz hafta Van M Tipi Cezaevi'nde de tutuklular cezaevinde koronavirüs salgını karşısında yeterli tedbirlerin alınmadığı iddiasıyla bir koğuşun kapı ve pencerelerini yakmış, kısa sürede söndürülen yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Batman Başsavcılığı: Olay kontrol altına alındı

Batman Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 'Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda akşam saatlerinde, bazı adli suçluların karıştığı münferit bir olay meydana gelmiştir. Olay kontrol altına alınmış olup, ceza İnfaz kurumu normal işleyişine dönmüştür. Olay nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bulunmamaktadır' ifadeleri yer aldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü