Bilim Kurulu üyesi: Eylül ayında vaka sayıları artabilir

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, okulların açılış tarihiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Bilim Kurulu üyesi: Eylül ayında vaka sayıları artabilir
2020-08-15 13:19:07   Güncelleme: 2020-08-15 13:19:07     DHA

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eylül ayında vaka sayılarında artışlar yaşanabileceğine dikkat çeken Yamanel, şu ifadelerde bulundu: 'Beklediğimiz artışlar. Ama çok ciddi, sağlık sistemimizi zora sokacak kadar büyük artışlar olmadı. Ağustos ayında sayılarda çok ciddi azalmalar bekliyorduk. İkinci dalgayı da eylül-ekim gibi bekliyorduk ama daha henüz birinci dalganın üzerine küçük pikler görmeye başladık. Eylül'de daha dikkat etmemiz lazım. Eylül ayında hem kapalı ortamların yoğunlaşması hem okulların açılmasıyla vaka sayılarının artabileceğini düşünüyoruz. O nedenle vatandaşımızın çok daha dikkatli olması gerekiyor'

'ÇOK DİNAMİK BİR SÜREÇ'           

Okulların açılış tarihiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yamanel 'Bu vaka sayılarıyla okulların açılması biraz zordu. Bu nedenle alınan karar bence çok doğru. Tabi ki bir ay sonra da yine vaka sayılarının değerlendirilmesi söz konusu olacaktır. Buna göre karar alınacaktır. Kararlar anlık olarak değişebiliyor. Çünkü çok dinamik bir süreç' ifadelerini kullandı.

'GRİP AŞISINI KESİNLİKLE ÖNERİYORUZ'

Ayrıca, sonbaharda artış gösterebilecek grip faktörünün koronavirüs ile karıştırılabileceğine de dikkat çeken Yamanel: 'Covid-19 ile grip belirtileri birbirine çok benziyor ve karışabilir. Bu nedenle mutlaka grip aşısı olmak gerekiyor. Grip aşısını bütün vatandaşlarımıza kesinlikle öneriyoruz' diye konuştu.

Vehaber Menu