Brüksel'de koronavirüs nedeniyle seks işçiliği yasaklandı

Belçika'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 10 bini geçti.
Brüksel'de koronavirüs nedeniyle seks işçiliği yasaklandı
2020-09-30 12:24:54   Güncelleme: 2020-09-30 12:24:54     BBC

Avrupa'da salgının en fazla etkilediği ülkelerin başında gelen Belçika'da, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 1'e yükseldi.

Vakaların hızla arttığı başkent Brüksel'de 'kişiler arasında vücut sıvıları alışverişi ve yakın temasın bulunduğu bir meslek icra ettikleri için' seks işçilerine yasak getirildi.

Belçika'da, 20 - 26 Eylül arasında günlük ortalama enfeksiyon sayısı bir hafta öncesine göre, yüzde 9 arttı. Kesinleşen vaka sayısı günlük ortalama bin 550'ye çıktı. Covid -19 nedeniyle hastaneye başvurularda da artış oldu.

Koronavirüse bağlı ilk ölümün 10 Mart'ta kaydedildiği Belçika'da, Mayıs ayı ortalarına kadar yaklaşık 9 bin kişi hayatını kaybetti. Temmuz ayı başında hem vaka hem de ölüm sayılarının azaldığı ülkede, Ağustos ayı ortalarından itibaren salgın yeniden yayılmaya başladı.

Başkent Brüksel'de koronavirüs enfeksiyonlarının yayılmasını önlemek amacıyla Salı gününden itibaren kentteki seks işçilerinin çalışması yasaklandı. Kentin Elhamra bölgesindeki bazı randevu otellerin de, kapatılması kararlaştırıldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü