Bursa'da 9 noktada başlayan yangın söndürüldü

Bursa Valisi Yakup Canbolat, ildeki orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Vali Canpolat sabotaj ihtimaliyle ilgili de 'Olayı her yönüyle araştırıyoruz. Şüphelerimiz var ama şu an bu konuda konuşmak için erken' dedi.
Bursa'da 9 noktada başlayan yangın söndürüldü
2019-08-05 23:24:49   Güncelleme: 2019-08-05 23:24:49    

Bursa'nın Orhaneli ile Mustafakemalpaşa ilçeleri arasında bulunan Çivili yakınlarındaki ormanlık alanda 9 noktada yangın çıktı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, ildeki orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Yangın 7 noktada kontrol altına alınırken diğer yanan yerlerin söndürülmesi için 400 kişilk bir ekip müdahale etti.

Alevlere, 7 söndürme helikopteri ve arazözlerle müdahale ediliyor. 60 kişilik arama kurtarma ekibi de çalışmalara destek veriyor.

'Şüphelerimiz var ama şu an konuşmak için erken'

Vali Canbolat, çevre illerden de takviye ekiplerin geldiğine dikkati çekerek, 'Yangın, 3 kilometrelik bir alan dahilinde yürüyor. Mesafeli yangınlar var. Şu ana kadar tespitlerimize göre can kaybı yok ama ormanımız zarar gördü. Ne kadar alan zarar gördü, bunu daha sonra paylaşacağız.' dedi.

Canbolat, yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirterek, 'Olayı her yönüyle araştırıyoruz. Şüphelerimiz var ama şu an bu konuda konuşmak için erken. İl Jandarma Komutanlığı tüm ekipleriyle bölgede. Arkadaşlarımız her türlü ihtimali değerlendiriyor. İnşallah bu akşam bir sonuç almış oluruz. Bu felaketten, bu afetten kurtulmuş oluruz.' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü