Çağlayan Adliyesi'nde avukatlardan 'Metin Feyzioğlu istifa' sloganı

Avukatların Çağlayan Adliyesi'nde buluşacaklarını duyurmasının ardından girişler bariyerlerle kapıtıldı.
Çağlayan Adliyesi'nde avukatlardan
2020-06-30 13:09:00   Güncelleme: 2020-06-30 13:18:12    

Haberin Foto Galerisi

13:07 Alanda konuşan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu şu ifadeleri kullandı:

'Kimisi ölüm orucunda avukatların. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyor avukatlar. Adil yargılanmak istiyorlar. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedekleri için direniyorlar!

Siz siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız.

Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz.

Burdan Ankara'ya söylüyorum. Susamaz barolar. Bunu bilmeli Ankara. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz. 

2010 Referandumu'nda yapmayın dedik, yargıyı FETÖ'ye teslim ediyorsunuz dedik. 'FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi' dediler. Bu da bir FETÖ projesidir!

Yazın bunu bir kenara. Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir.

Bu ülkenin dirence ihtiyacı var. Avukatlara ihtiyacı var. Şiddet kullanmadan, provokasyonlara pabuç bırakmadan en iyi sergileyen avukatlara ihtiyacı var. 

TBMM'nin iradesine daima saygı göstereceğiz ama yasa yapma gücünü silah olarak kullanmaya kalkışanlara onun bir bumerang gibi geri döneceğini anlatacağız. Bunları hatırlatacağız onlara. Bu bizim demokratik hakkımız. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu teklifin evrensel hukuk formlarına, anayasaya aykırı olduğunu kanıtlayacağız, çünkü bir avukatız.

12:48: Miting alanında toplanan avukatlar Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu protesto etmeye devam ediyor. Alanda Feyzioğlu istifa sloganları atılıyor.

12:40 İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak savunma mitingi için avukatlar bir araya gelen avukatlar meydanın polis bariyerleriyle çevrilmesini protesto ediyor. Adliye önündeki binlerin alana girişine hâlâ izin verilmedi. Bekleyiş sürüyor. Sık sık savunma susmadı susmayacak sloganları atılıyor.

12.16 Avukatlar adliye içinde bir araya gelerek, 'çoklu baro sistemi'ne karşı eylem yapıyor: 'Savunma susmadı susmayacak', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz' sloganları atılıyor.

'Çoklu baro' sistemi yasasının Meclis'e sunulmasının ardından İstanbul Adliyesi ablukaya alındı.

Avukatların Çağlayan Adliyesi'nde buluşacaklarını duyurmasının ardından bariyerlerle kapatıldı.

AKP tarafından 28 maddeden oluşan Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması'na Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na bugün sunulmuştu.

Vehaber Menu