CHP'li Umut Karagöz, tecavüz suçundan tutuklandı

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz, bir kadını darp ettiği ve cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulurken, CHP'nin ise Karagöz'ü ihraç istemiyle disipline sevk ettiği öğrenildi.
CHP'li Umut Karagöz, tecavüz suçundan tutuklandı
2020-11-30 16:06:12   Güncelleme: 2020-11-30 16:06:12     İleri Haber - İzel Sezer

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz’ün, genç bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. 23 yaşındaki kadını darp ettiği ve bir restoranda alıkoyduğu güvenlik kamerası kayıtlarıyla da tespit edilen Karagöz, kameraların olmadığı bir alanda cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cinsel saldırı, 20 Kasım Cuma günü Maltepe Monstra Kafe’de yaşandı. İddiaya göre, saldırgan Karagöz, Z.Y. isimli kadın ve ortak arkadaşları Ö.F.K., Karagöz’ün arkadaşının sahibi olduğu Monstra Kafe’de buluştu. Pandemi yasakları sebebiyle saat 20.00’den sonra kapalı olması gereken kafe, Karagöz’ün ricası üzerine açık kaldı fakat kafe personelleri kafeyi Karagöz’e emanet ederek mekandan ayrıldı. Buluşmalarından yaklaşık bir saat sonra işi çıkan Ö.F.K.’nin de kafeden ayrılması üzerine Z.Y. ve Umut Karagöz kafede yalnız kaldı. Yaklaşık yarım saat sonra kalkmak isteyen Z.Y., Karagöz tarafından alıkonuldu. Z.Y.’nin kendisini korumaya çalışması üzerine Karagöz, Z.Y.’yi saçından sürükleyerek tuvalete götürdü ve burada darp etti ve ardından da cinsel saldırıda bulundu.

Z.Y.’yi yaklaşık 1,5 saat boyunca darp eden ve cinsel saldırıda bulunan Karagöz, kimseye hiçbir şey anlatmayacağına dair genç kadının kendisini ikna etmesi üzerine kadını serbest bıraktı. Karagöz, genç kadını kendi arkadaşının evine götürerek burada pansuman yaptırdı. Z.Y.’nin uğradığı saldırıyı Karagöz’ün arkadaşına anlatması üzerine arkadaşı, Z.Y.’yi Karagöz tehdidinden uzaklaştırmak için evine bıraktı. 

Cinsel saldırıya uğradığını ifade eden genç kadın, 23 Kasım’da Emniyet’e verdiği ifadesinde korktuğu için ilk önce karakola gitmediğini fakat cumartesi günü darp raporu aldığını, Karagöz’den şikayetçi olduğunu ve tedbir kararı alınmasını istediğini söyledi.

ŞİKAYETİN ARDINDAN TUTUKLANDI

Hakkında soruşturma başlatılan ve savcılık tarafından tutuklanması istenen Karagöz, şikayet üzerine gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklama işleminin İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 23 Kasım günü 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması kapsamında gerçekleştirildiği ve failin, Maltepe Kapalı Cezaevi'ne konulduğu kaydedildi.

CHP İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK ETTİ

CHP, iddialara ilişkin herhangi resmi bir açıklamada bulunmazken, CHP eski milletvekili ve gazeteci olan Barış Yarkadaş, cinsel saldırı iddiasını sosyal medya aracılığıyla gündeme getirdi. İddiaların gündeme gelmesinin ardından Yarkadaş, CHP İstanbul ve Maltepe İlçe Başkanlığı yöneticilerinin kendisini aradığını ve cinsel saldırının ardından, saldırgan Karagöz’ün ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini, dosyanın işleme koyulması için İl Disiplin Kurulu'nun toplanacağının belirtildiğini söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü