Cinsel tacizle suçlanan CHP'li Uyanık: Görevime ARA verdim

Daha önce yargılandığı cinsel taciz ve şantaj davasından beraat eden CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.
Cinsel tacizle suçlanan CHP'li Uyanık: Görevime ARA verdim
2021-04-10 12:14:43   Güncelleme: 2021-04-10 12:21:52    

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık'a, bir inşaat firmasında görevli D.C.'ye cinsel içerikli  mesaj atmak ve şantaj yapmak suçlamasıyla dava açılmıştı. Veysi Uyanık, şikayetin geri çekilmesi üzerine beraat etmişti. Uyanık hakkında L.B. adlı bir kadının cinsel taciz ve tehdit şikayeti üzerine yeni bir soruşturma açıldı.

Veysi Uyanık'ın açıklaması şu şekilde: 

'Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi ve özgürlüklerin teminatıdır. İktidar yürüyüşümüz kesintisiz sürmektedir. Elbette bu yürüyüş, bazı çevrelerin kaygı duymasına yol açmaktadır.

Olağan İl Kongremizde Cumhuriyet Halk Partisi Bitlis İl Başkanı seçilme onuruna eriştiğim günden beri partimin Bitlis halkı ile kucaklaşması için yoğun bir mesai yaptım. Bitlis kritik bir bölgedir ve iktidar açısından sembolik bir öneme sahiptir. Örgütümle beraber Bitlis’te başlattığımız çalışmalar neticesinde; önceki seçimlerde yüzde 2,7 olan oyumuz, Avrasya Araştırma adlı araştırma firmasının Bitlis’te yapmış olduğu anketlerde yüzde 7,88 düzeyine ulaşmıştır.

Elbette ardından partimi hedef alan taciz suçlamaları kervanına şahsım da dahil edilmiştir. Bu bağlamda, hükümet medyasının ismimi geçirdiği iddialarla ilgili açılan Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/138 Esas ve Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/442 Esas numaralı 2 (iki) davadan beraat ettim.

Beraat kararlarının çıktığı gün Sabah Gazetesi bir iftira daha attı. Atılan iftirada adı geçen kadının iddiaları hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı 'polis raporları ve tutanakları ile' tescillendi. Böylece atılan tüm iftiralar tek tek yargı önünde çökmüş; yalancılar, kumpasçılar ve ihanet çeteleri rezil olmuşlardır.

Ancak!

Söz konusu asılsız iddialara ilişkin yapılan soruşturma ile ilgili beklediğimiz kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkana kadar, partime zarar gelmemesi adına;

Sürdürdüğüm görevime ARA VERME kararı almış bulunmaktayım.

Partime yönelik alçak saldırılara dahil edilmem; hem partimi hem de şahsımı incitmiştir. Halihazırda tüm iddialardan beraat etmiş olmama rağmen, devam etmekte olan ve lehime sonuçlanacağı çok açık olan soruşturma süresince görevime ara vermem etik olacaktır.

Elbette bu asılsız iftiralara konu olan soruşturmadan da aklanıp görevime çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğim. Atılan iftiralar ve çamurlar, partimizin iktidar yürüyüşünde hizmet etmeme engel olamayacaktır.

Bu süre zarfında, İl Yönetim Kurulumuzun kendi aralarından seçtiği Yunus IRMAK, İl Başkanı olarak Bitlis’te mücadelemizi büyütme azmini geliştirecektir.' (HABER MERKEZİ)

UYANIK: KARALAMA KAMPANYASI

Veysi Uyanık’ın 'cinsel taciz' ve 'şantaj' suçlarından beraat ettiği davalardan sonra yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı:

'İktidar beslemesi havuz medyasının 6 aydır manşetlerinden düşürmediği, her fırsatta sosyal medyadaki yandaşlarıyla da destekleyerek gündemde tutmaya çalıştığı, salt itibarımı zedeleme ve şahsım üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik kamuoyunda olumsuz algı yaratma amacı güdülen çirkin karalama kampanyasına konu asılsız suçlamalara ilişkin yapılan; Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/138 esas ve Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/442 esas numaralı dosyalardan yargılama neticesinde bugün beraat ettiğimi basın ve kamuoyu ile paylaşma gereği hasıl olmuştur.

Davamın gerektirdiği biçimde hassasiyetle sürdürdüğüm mücadeleme leke vurmaya çalışanları mahveden bu beraat kararı, iktidara yakın medya ve onların yardakçısı olarak bu çirkin iftirayı dile getiren herkesin boynuna asılmıştır. Çünkü biliyorum ki; gün, mesnetsiz iddiaları gerçekmiş gibi yansıtmakta beis görmeyen, masumiyet karinesini, lekelenmeme hakkını yok sayan, şahsımı hedef göstermekten ar etmeyen havuz medyası ve yandaşları için hesap verme günüdür.

Mahkeme tarafından tescillenen masumiyetim ve anayasal hak olan 'lekelenmeme hakkım' ihlal edilirken; iktidara yakın medya ile koro halinde bu çirkin iftirayı dile getiren kimi çevrelerin, sırf parti içi ve parti dışı siyasi rekabet adına ne kadar çirkinleşebileceklerini de bu süreçte görme fırsatına kavuştum.

Amacı, gerçekleri çarptırmadan, sansürlemeden halkla paylaşmak değil de siyasi rakiplerinin itibarına kastetmek olan, meslek ilkeleri ve ahlaki değerlerden bihaber olan, arsız suçlamalarla şahsıma saldırmayı kendine görev edinmiş olan havuz medyası, onların yandaşları ve bildiğimiz çevreler bugünün sonucunda suspus olacaklardır. Bugüne dek akıllarınca şahsımı ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni hedef gösteren havuz medyası, sahiplerinden bugün ‘Aferin' alamayacaklardır.

Daha önce de defalarca dile getirdiğim gibi; benim verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur. Alnım her zaman olduğu gibi bugün de açık, başım her zaman olduğu gibi bugün de diktir. Akıllarınca şahsıma ve şahsım aracılığıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik yürüttükleri 6 aydır süren bu planlı saldırı, bugün ayaklarına dolanmıştır. Şahsıma yönelik bugüne dek gerek havuz medyası gerekse sosyal medyada yapılan bütün hakaret, iftira ve hedef gösterme eylemleriyle ilgili bugünden itibaren avukatlarım gerekli işlemleri başlatmıştır. Yapılan bu alçakça saldırılar Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarına engel olamayacaktır.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü