Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Altay hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KRT TV’deki sözleri nedeniyle CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay hakkında ‘tehdit’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Altay hakkında suç duyurusunda bulundu
2021-04-21 17:23:58   Güncelleme: 2021-04-21 17:23:58    

Ankara başsavcılığı da şikayet üzerine soruşturma başlattı.

Altay, programda şunları söylemişti: 'Benzetme olmasın ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük hatası nedir’ diye bir soru sormuş olun, şimdi ben de cevap vereyim; Menderes’i idam etmektir. En büyük hatadır, Türk demokrasisine vurulmuş en büyük darbedir. Ama rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç, yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin Menderes’e. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz. Onun hırkasını çıkaracağız.

‘Erdoğan da kanun çıkarmak zorunda kalır’

('Sonu benzemesin' ifadesine açıklık getirilmesi istenince) Cumhuriyet tarihinin en büyük hatası Menderes’in ve diğer iki arkadaşın idam edilmesi, Türkiye’de yapılabilecek en büyük yanlıştır. Cumhuriyete, demokrasiye yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır. Ancak Menderes de bir dönem  bunlara çok fazla taviz vermişti. Sonra rahmetli Menderes, Atatürk’ü Koruma Kanunu çıkarmak zorunda kaldı. Erdoğan da bunlara taviz verirse yeni bir kanun çıkarmak zorunda kalır, onu söylüyorum.

Bunda bir şey yok, nasıl anlaşıldı konu bilmiyorum da… Yok hiç birimizin benzemesin, benim de benzemesin, yani öyle şey olur mu? Erdoğan’ın hırkasını millet çıkaracak millet.'

‘Belli ki Erdoğan, konuşmamı izlememiş ve dinlememiş’

Altay suç duyurusunun üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

CHP grup başkan vekili, şunları kaydetti: 'Gece yarısı trol saldırısı başlatıldı ve bugün gördüm ki, trol aklı Sarayı ve AK Parti’yi esir almış. Cumhurbaşkanı şapkası bulunan sayın Erdoğan, sözlerimi açıkça çarpıttı. Bir yalandan bir çarpıtmadan medet umdu. Erdoğan, bana atfen ‘…benim akıbetimin de Menderes’in akıbeti olabileceğini ümit ettiğini söylüyor’ dedi. Ne böyle bir ümidim var, ne de böyle bir şeyi ümit ettiğime ilişkin sözüm var. Sözlerimin hepsi kayıt altında. Bu kayıt içinde böyle bir ifade varsa ben gereğini yaparım. Ama yok.

Belli ki sayın Erdoğan, konuşmamı izlememiş ve dinlememiş. Erdoğan, etrafındaki trollerin tezgahına gelmiş. Kendisine, savcılara ve dileyenlere sosyal medya hesaplarımdan konuşmamı izlemelerini tavsiye ediyorum. Açık gerçeğe rağmen, çarpıtma ile yalan ile algı oluşturmaya çalışıyorlar. Neredeyse her gün bir örneğini gördüğümüz şekilde, trol aklı ile sanal alemde, sosyal medyada kendileri gibi düşünmeyen, eleştiren, yaşadığı sıkıntıları ifade edenleri linç ediyorlar. Millete söyleyecek sözü kalmayanlar, çarpıtma ve yalanlardan medet umuyorlar. Sahada ve milletin gönlünde kaybedenler, sanal alemde sahte zafer peşindeler. Nafile çabadır.

Sayın Erdoğan bir de suç duyurusunda bulunmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı jet soruşturma açmış, RTÜK te derhal konuyu gündemine almış. Erdoğan’ın talimatı üzerine devlet tüm gücüyle saldırıyor. Vız gelir tırıs gider. Suç duyurusunda ‘Amiraller Bildirisi’ne de atıf yapmışlar. Darbe girişimi yaftalaması peşindeler. Bu çamur tutmaz. Ortada bir darbe bir çağrısı, darbe girişimi yok. Tek adam rejiminin ekonomiyi batırmasının ardından, sürekli gündeme getirilen bir darbe simsarlığı var. Darbe söyleminden rant devşirme, oy devşirme çabası var. Erdoğan’ın tehdit ve hakaretlerini aynen iade ediyorum. Bana yapılan hakaretleri, ben de yargıya taşıyacağım. Biz milletimize doğruları söylemeye devam edeceğiz.'

Vehaber Menu