'Cumhurbaşkanı ilk kez damadını savunma ihtiyacı hissetti'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Ekonomik tablonun göstergelerdeki görüntüsü açıktır. Ekonomi alanında da tablo hiç iç açıcı değil. Böyle bir dönemde karşılıklı istişare çok önemli.' dedi.
'Cumhurbaşkanı ilk kez damadını savunma ihtiyacı hissetti'
2021-03-11 15:30:23   Güncelleme: 2021-03-11 15:30:23    

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a ziyarette bulundu. Liderler ortak basın toplantısı düzenledi. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e, hem de Kadınlar Günü'nün olduğu bir hafta içinde insanlık onuruna da kadınlık onuruna da yakışmayan saldırıların yapılmış olması siyasetin seviyesinin nasıl düştüğünün çarpıcı bir göstergesi.

İktidar da bir hukuk problemi olduğunu görüyor. Hukuk problemi olduğunu görmek gereğini yapmak anlamına gelmez. Aksine son dönemde bir hukuk faciası yaşanıyor. Hepimizin buna karşı ortak bir tavır sergilemesi lazım.

'ÖZDAĞ'A YAPILAN SALDIRI SONRASI HAZİN TABLO ORTADA'

Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı sonrasında saldırganların iki üç hafta tutulduktan sonra serbest bırakılmalarının doğurduğu hazin tablo ortada.

Düşünün ki Ankara'nın ortasında bir siyasi terör faaliyeti oluyor ve ölüme teşebbüsle yaralayanlar serbest bırakılıyorlar. Son olarak da İstanbul'da Levent Gültekin'e saldırı oldu.

Hangi İnsan Hakları Eylem Planı, hangi gerekçeyle ikna edici olabilir ve iyi niyetli olabilir?

'HERKESİN OMUZ OMUZA VERMESİ LAZIM'

Siyasetin alanı daraltılmaya çalışılırken, fezlekeler gündeme getirilirken, parti kapatmalar 90'lı yıllardaki gibi gündeme getirilirken herkesin omuz omuza vermesi lazım.

Herkes şu anda 128 milyar doları tartışırken Sayın Cumhurbaşkanı ilk kez damadını savunma ihtiyacı hissetti ama ekonomik tablonun göstergeleri açıktır.'

Bir taraftan eleştirel bir slogan için gözaltı yapılırken diğer taraftan bir genel başkan yardımcısını 17 dikiş atılacak şekilde başından yaralayacaksınız, yaralayanlar belli, zanlılar belli.

'HANGİ TÜRKİYE'Yİ İSTİYORSUNUZ SİZ?'

O zanlıları yakalayan ve iddianame hazırlayan savcı tehdit edilecek ve o zanlılar Ankara sokaklarında serbestçe dolaşacak. Bu iki tablo da aynı Türkiye. Hangi Türkiye'yi istiyorsunuz siz?'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü