Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ı paylaşmak suç sayıldı

SOL Parti Samsun İl Başkanlığı’nın yaptığı sosyal medya paylaşımları soruşturma konusu oldu. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın doğum günlerinin kutlandığı paylaşımlar, terör örgütü propagandası sayıldı.
Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ı paylaşmak suç sayıldı
2021-04-21 16:28:22   Güncelleme: 2021-04-21 16:28:22    

SOL Parti Samsun İl Başkanlığı’nın Deniz Geçmiş ve Mahir Çayan’ın doğum günlerini kutlayan sosyal medya paylaşımları ‘terör örgütü propagandası’ sayılarak İl Başkanı Coşkun Konca hakkında soruşturma başlatıldı. Duvar'ın aktardığına göre, SOL Parti geçen aylarda merkezi bir kampanya başlatarak Türkiye devrimci hareketinin önder isimlerinden Mahir Çayan ile Deniz Gezmiş’in görselinin yer aldığı #SOLdaMahirVar ve #SOLdaDenizVar etiketli sosyal medya paylaşımları yaptı. SOL Parti Samsun İl Başkanlığı da kampanya kapsamında bu görselleri ve etiketleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

DENİZ GEZMİŞLİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI ‘TERÖR PROPAGANDASI’ SAYILDI

Yapılan paylaşımlar soruşturma konusu edilerek SOL Parti Samsun İl Başkanı Coşkun Konca, ifadeye çağrıldı. Konca’ya ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlaması yöneltildi. İfadesi sırasında Konca’ya yasal ya da yasal olmayan yollardan daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığı, hakkında daha önce asker ya da polis tarafından işlem yapılıp yapılmadığı, herhangi bir dernek, sendika ya da partiye üyeliği olup olmadığı gibi sorular yöneltildi.

Vehaber Menu