Dink cinayetinde şok ses kaydı!

İstihbarat Daire Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne atanan Muhittin Zenitin adı, Hrant Dink öldürüldükten sonra Erhan Tuncelle yaptığı telefon görüşmesiyle gündeme gelmişti.
Dink cinayetinde şok ses kaydı!
2013-01-01 02:33:33   Güncelleme: 2020-05-12 20:43:53    

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne Muhittin Zenit atandı. Böylece adları kamuoyuna Dink suikastının ardından yansıyan iki emniyet görevlisi en tepe noktada buluşmuş oldu. Dinç, Trabzon’da İstihbarat Müdürlüğü görevini yürütürken Zenit de aynı şubede görevli polis memuruydu. Davanın sanıklarından Erhan Tuncel ile irtibatları ortaya çıkan bu iki kamu görevlisi, sonraki dönemde, soruşturulmak ve ceza almak bir yana, terfi ettirildi.
Hrant Dink cinayetini organize etmekle yargılanan ve beraat eden polis muhbiri Erhan Tuncel’in cinayetten yarım saat sonra polis memuru Muhittin Zenit’le yaptığı telefon konuşmasının kayıtları 2007 yılında ortaya çıkmıştı. Bu kayıtlar, Zenit’in, Hrant Dink öldürülmesiyle ilgili tüm planlardan haberdar olduğunu ortaya koyuyordu. Dolayısıyla onun üstü konumundaki Engin Dinç’in de. Dink’in öldürüleceğini bildikleri halde hiçbir şey yapmayan bu iki kamu personeli, sonraki hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam ettiler. Yargılanmadılar, ceza almadılar. Terfi ettirildiler ve nihayet Ankara’da, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda bir kez daha ‘buluştular’!
Cinayet davasında azmettiricilikle yargılanan Erhan Tuncel’le yaptığı telefon görüşmesinde Zenit, 'Ne oğlum, direkt kafaya sıkmışlar... Tek farklılık, kaçmayacaktı ama bu kaçtı' demişti.



 

 

Vehaber Menu