'Dizi kaldırılıyor ihale bana kalıyor'

Çıplak dizisi Cüneyt Özdemir'in 'aman RTÜK başkanı ve sansür kılıcı görmesin!' paylaşımının ardından BluTV'den kaldırıldı. Tepkilere neden olan bu kararın ardından açıklama yapan Özdemir, 'Dizi kaldırılıyor ihale bana kalıyor' dedi.
'Dizi kaldırılıyor ihale bana kalıyor'
2020-12-15 12:57:27   Güncelleme: 2020-12-15 12:57:27    

Haziran ayında BluTV ekranlarında ilk sezonuyla izleyicilerle buluşan, yönetmenliğini Can Evrenol'un yaptığı 'Çıplak' dizisi yayından kaldırıldı.

Cüneyt Özdemir bir videosunda BluTV'de yayımlanan Çıplak dizisinden bahsetti. Özdemir, Twitter hesabında 'Aman RTÜK Başkanı Bekir Şahin bey ve sansür kılıcı görmesin!' ifadelerini kullandı. Bu paylaşımın ardından Çıplak dizisi Blu TV'den kaldırıldı.

Hedef göstermekle eleştiren Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Yeni bir delilikle karşı karşıyayız. 6 ay önce Çıplak adında bir dizi çekiliyor. BluTV yayınlıyor. Ben diziyi yeni izleyip şaşırıyor ve övüyorum. Aylardır sansürcülüğünü eleştirdiğim RTÜK başkanına her zaman olduğu gibi esprili bir şekilde 'aman duymasın' deyip söyleniyorum. Dizi BluTV'den kaldırılıyor ve ihale bana kalıyor! Bu dizi RTÜK yüzünden mi yoksa RTÜK korkusundan mı kaldırıldı ne oldu bunu resmi açıklama olunca öğreniriz ama anlamadığım dayağı niye ben yiyorum? RTÜK'ün sansür tavrını aylardır hemen her yayında eleştiren benim yahu. Sosyal medya tamamen bir linç ve delilik alanına dönüştü. Sürekli kendimizi açıklamak zorunda hissediyoruz. Gerekiyor da... Yapacak bir şey yok. Demek ki biz yeterince kendimizi anlatamıyoruz. O yüzden bir daha bakın bakalım benim kadar RTÜK'ün sansürünü eleştiren kimse var mı?' dedi.

'Son olarak bir kez daha altını çizerek söyleyeyim; Çıplak dizisini çok beğendim. Kendi halinde, küçük bütçeli, mütevazi ama şahane iş çıkartmışlar. Üstelik paralı bir platformda yayınlandı, isteyen izler isteyen izlemez' diyen Özdemir sözlerini şu şekilde sonlandırdı: 'Rtük dahil kimse özgür iradeye burnunu sokmamalı...''

ÇIPLAK'IN KONUSU

Senaryosunu Merve Göntem ve Can Evrenol'un birlikte kaleme aldığı, görüntü yönetmenliğini Orkun Göntem'in, yönetmenliğini Can Evrenol'un yaptığı Çıplak, yurt dışında yaşamak için para biriktirmek isteyen ve bu amaçla eskortluk yapan Eylül adındaki genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Bir doğum günü partisine katılan Eylül, partinin sahibine aşık olur ve planları değişir. Çıplak, geçtiğimiz haziran ayında prömiyerini yapmıştı ve ikinci sezon onayı almayı başarmıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü