Domino's Pizza'dan beleşçi fişlemesi!

Domino’s Pizza’nın bazı çalışanları, zamanında teslim edilmeyen siparişlerde uygulanan ‘hediye pizza uygulaması’ndan yararlanan müşterileri ‘Beleşçi’ diye etiketlediği ortaya çıktı.
Domino's Pizza'dan beleşçi fişlemesi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-03-21 02:02:09    

Radikal'den Erkan Çelebi'nin haberine göre; Alınan siparişleri soğumadan adrese 30 dakikada teslim edeceği garantisini müşterilerine veren fast food zincirlerinden Domino’s Pizza’nın bazı çalışanları, zamanında teslim edilmeyen siparişlerde uygulanan ‘hediye pizza uygulaması’ndan yararlanan müşterileri ‘Beleşçi’ konumuna düşürdü. Buna da, çalışanların 30 dakikada teslim kuralından yararlanan bazı müşterileri bilgisayar kayıtlarına ‘Dikkat! Beleşçi’ ibaresini eklemeleri neden oldu. Sipariş verenlerin adres kayıtlarında yer alan bu ibare, pizzaların soğumaması için konulan kutuların üzerine de yapıştırılınca, ‘beleşçi’ skandalı ortaya çıktı.

İstanbul Çekmeköy şubesinde yaşanan bu tatsız olayı doğrulayan Domino’s Pizza, bazı müşterilerin yaşamış olduğu bu durumun münferit bir hatadan kaynaklandığını ve Domino’s ailesi için de kabul edilir olmadığını açıkladı. Açıklamada, yaşanan sorunla ilgili detaylı bir inceleme de başlatıldığına yer verildi.

Müşteri çılgına döndü

Okuyucu Orçun Aksu’nun Hürriyet ’in Tüketici Köşesi’ne yaptığı şikâyet başvurusuyla ortaya çıkan bu skandal, geçen günlerde Domino’s Pizza’nın İstanbul Çekmeköy şubesinde yaşandı. Daha önce verdiği bir siparişin geç teslim edilmesi nedeniyle 30 dakika kuralından yararlanan ve hediye pizza hakkını kullanan Aksu, görevli personel nedeniyle şubenin oluşturduğu müşteri adres kayıtlarında, ‘Beleschi’ ibaresiyle yer aldı. Aksu’nun daha sonra verdiği pizza siparişlerde de bu kayıtlar kullanıldı. Ancak, bu ibare sadece Domino’s Pizza’nın Çekmeköy şube kayıtlarında yer almakla kalmadı. Sipariş sonrası bilgisayar çıkışı alınarak, müşteriye teslim edilen pizzaların kutusuna da yapıştırıldı. Böyle olunca da, pizzaların kutusu üzerinde, müşteri adresinin yanı sıra bir de 'Lütfen 30 dakika kuralına uyun. Beleschi. Dikkat!' ibaresi de yer aldı. Bunu gören müşteri de çılgına döndü.

 











 

 

Vehaber Menu