DSÖ: Koronavirüsü gençler yayıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Corona virüsü salgınının, virüsü taşıdıklarından haberdar olmayan 20 ila 40 yaş arasındakiler tarafından yayıldığı ve bunun riskli gruplar için tehlike oluşturduğu yönünde uyarıda bulundu.
DSÖ: Koronavirüsü gençler yayıyor
2020-08-18 17:38:53   Güncelleme: 2020-08-18 17:38:53    

WHO’dan Salı günü yapılan açıklamada, tespit edilen vaka sayılarında gençlerin oranının küresel çapta büyük ölçüde arttığına dikkat çekildi. Örgütün açıklamasına göre bu durum, ileri yaştakileri ve başka hastalığı olanları, özellikle nüfusun yoğun olduğu ve sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığı bölgelerde ciddi risk altına sokuyor.

Salgının yayılma şeklinin değiştiğini belirten Dünya Sağlık Örgütü Batı Pasifik Bölge Başkanı Takeshi Kasai, internet üzerinden yaptığı konuşmasında, '20’li, 30’lu ve 40’lı yaşlarındaki kişiler salgını gittikçe daha çok yaymaya başladı. Birçoğu enfekte olduklarından habersiz' şeklinde konuştu.

WHO epidemiyologlarından Maria Van Kerkhove, insanların normal hayatlarını sürdürmek istemesinden ötürü suçlanamayacağını, ancak gençlerin Corona virüsü pandemisine karşısında yenilmezlik hissi içinde olmasının yanlış olduğunu söyledi. Kerkhove, 'Gençlerin yoğun bakım ünitelerine kaldırıldığını görüyoruz. Gençler bu virüsten ölüyor' dedi.

Reuters haber ajansının kayıtlarına göre yaklaşık 22 milyon kişide tespit edilen ve 770 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Corona virüsü salgını devam ederken, sosyal ve ekonomik hayatta önlem amaçlı kısıtlamalar bazı ülkelerde yeniden uygulamaya konuyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü