Ebola salgını devam ediyor!

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Ocak ayı sonunda 'Ebola salgınıyla mücadelede yeni bir aşamaya ulaşıldığı' şeklindeki açıklaması, iyimserlik havası yaratmıştı. Ancak durum öyle değil...
Ebola salgını devam ediyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA ÇOK YAVAŞ HAREKET EDİLDİ

BBC'nin haberine göre örgüt, Ebola salgınıyla, sağlık ve yardım sistemlerinin olağanüstü durumlarda ne denli yavaş harekete geçtiğinin açık bir şekilde görüldüğünü kaydetti. İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, yardım kuruluşlarının ve hükümetlerin tıbbi yardımlara çok fazla odaklandıklarını, salgından etkilenen toplumlarla yeterince ilgilenmedikleri kabul etti.
Uluslararası Kızılhaç Örgütü de, bazı çalışanlarının hala Ebola’nın gerçek bir tehlike olduğunu kabul etmeye yanaşmayan insanların saldırganca davranışlarına hedef olduğunu bildirdi.

BM’DEN ‘HATA YAPTIK’ İTİRAFI

BM Ebola Grubunun başkanı İsmail Ould Şeyh Ahmed de, salgının başlangıcında hata yaptıklarını ve zaman zaman hastalıkla ilgili olarak yaptıkları tavsiyelerde “kibirli davranıldığını” itiraf etti. Şeyh Ahmed hatalardan ders aldıklarını ve Ağustos ayı sonuna dek Ebola virüsünün ortadan kalkmış olacağını belirtti.

SALGIN İLK ÖLÜMDEN ÜÇ AY SONRA İLAN EDİLDİ

Son Ebola salgınında ölen ilk hasta, 2013 Aralık’ında hayatında kaybeden Gine’nin uzak bir bölgesindeki küçük bir çocuktu. WHO, bu olaydan ancak 3 ay sonra resmen Ebola salgını olduğunu açıkladı. Salgının küresel düzeyde bir acil durum niteliği taşıdığının açıklanması içinse, 5 ay daha geçmiş, bu sürede 1000 kişi Ebola yüzünden can vermişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü