Erdoğan: 2023 hedeflerine ulaştığımızda karşımızda yepyeni bir Türkiye göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, 'İzmir'de meydana gelen #deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik' dedi.
 Erdoğan: 2023 hedeflerine ulaştığımızda karşımızda yepyeni bir Türkiye göreceğiz
2020-10-30 21:05:08   Güncelleme: 2020-10-30 21:05:08    

Erdoğan depremin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Depremde yıkılan binalarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 12 kişi hayatını kaybetti, 438 kişi yaralandı. Bunlardan 5 kişi ameliyatta, 8 kişi yoğun bakımdaydı, 17 binada arama çalışmaları devam ediyordu. 

Devletimizin tüm kurumları vatandaşlarımıza yardımcı olmak için harekete geçmiştir. Bakanlarımız olay yerine ulaşmışlardır. Tüm imkanlarımızı seferber ettik.

Evlerine giremeyen vatandaşlarımıza gereken destek sağlanacaktır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gereken kaynak aktarılmıştır. 

Katar Devlet Başkanı aradı, kendisiyle görüştük. Destek talebi gerekirse bütün imkanlarımızla yanınızdayız dediler, teşekkür ettik. Yunanistan Başbakanı Miçotakis aradı yine aynı şekilde. Yunanistan'da etkilendi bu depremden tabii. Sağ olsunlar onlar da yardıma ihtiyaç varsa hazırız dediler, böyle bir durum söz konusu değil ancak bize düşen durum varsa biz de sizin yanınızdayız dedik. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev kardeşimiz aradı, her türlü imkanımızla yanınızdayız dediler. 

Ocak'taki Elazığ ve Malatya depreminin acıları tazeyken İzmir'deki deprem bizi çok üzmüştür. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız planları hayata geçiriyoruz. Depreme dayanıksız yapı stoğumuzu yeniliyoruz. Her geçen gün ülkemizi depreme daha dayanıklı hale getiriyoruz. Bir kez daha İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum. Yardım tekliflerinde bulunan dost ülkelere teşekkür ediyorum.

Sağlık altyapımızın gücü depremde olduğu gibi Koronavirüs salgınında avantajlarımızdan biri. En büyük sağlık krizi olan Koronavirüs salgını sürecinde canla başla çalışan sağlık ordumuza buradan şükranlarımızı sunuyorum. Allah'tan rahmet diliyorum ölenlere, yaralılara şifalar diliyorum. Ülkemizi de olumsuz etkileyen salgın yeni dalgalarla hâlâ yoluna devam ediyor.  '

3 çocuk temennisi rastgele söylenmiş bir ifade değil. Ülkemizin geleceği açısından öneme sahip. Genç ve yetişmiş nüfusu korumalıyız.

Türkiye'nin gerçekleştirdiği tarihi atılım bilim ve araştırma faaliyetlerinde de önümüzü açtı. Başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde araştırma geliştirmelerin yaygınlaştırılması, bilimsel faaliyetlere şahsi destek verdim. Gerek üniversiteler gerek çeşitli kurumlara bağlı teknoloji kurumlarımız birbirini destekleyici şekilde hızlı bir yükselişe geçti. Türkiye'nin geniş bir yelpazede başarılar ortaya koymasında bu iş birliği ve yoğun çalışma var.  

Halen içinden geçtiğimiz kritik süreci başarıyla geride bırakıp 2023 hedeflerine ulaştığımızda karşımızda yepyeni bir Türkiye göreceğiz. Geleceğimize dünden daha umutla bakıyoruz.'

Vehaber Menu