Erdoğan: Bizim bakanımıza nasıl saldırıldığını, sizin gözlerinizin önünde nasıl darp edildiğini biliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine bazı eleştiriler yöneltti. 'İçimizde belli seviyelere, noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur değil' diyen Erdoğan, 'Habil ve Kamil'le başlayan süreç devam ediyor' ifadesini kullandı.
Erdoğan: Bizim bakanımıza nasıl saldırıldığını, sizin gözlerinizin önünde nasıl darp edildiğini biliyoruz
2019-04-27 12:20:46   Güncelleme: 2019-04-27 12:20:46    

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara'da Kızılcahamam ilçesinde düzenlediği kampta seçim sonuçlarını değerlendirdi.

'Biz esasen İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik, tam tersine kazandık' diyen Erdoğan, devamında 'İstanbul'da 39 ilçenin 25'ini ittifak olarak almış bulunuyoruz. Ankara'da da sayı üstünlüğü bizde' ifadesini kullandı.

Erdoğan, usulsüzlük iddiasıyla ilgili olarak da konuştu:

'İşçi statüsündeki banka çalışanlarını sandık kurullarına memur yapmışlar. Çok ciddi bir organizasyon var. İsim veriyorum, İş Bankası, Şekerbank, Garanti Bankası ve Fibabanka'nın binlerce mensubu sandık başlarında memur statüsünde görev almıştır.'

'İÇİMİZDE YANLIŞ YAPANLAR VAR'

Erdoğan, daha sonra partisinde yer alan bazı isimlere tepki gösterdi. 'İçimizde yanlış yapanlar olduğunu ifade etmeden geçemeyeceğim' diyen Erdoğan şunları kaydetti:

 

'Bu yeni değil, bu ilk insanla başlayan süreç. Habil ve Kabil ile başlayan süreç devam ediyor. İçimizde belli seviyelere, noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur değil.

Bu davanın adamı olduğu söylenenler seçim kampanyası süresince neredeydiler? Bakın teşkilatlarda neler olduğunu, nerede neler döndüğünü biliyoruz. Zaman geldiğinde bunların hesabını soracağız. Sırtımızda taşıyacak değiliz. 

Esen rüzgara göre yön değiştirenler, sırça köşklerinde yüksek siyasetçilik yapanlar bizim verdiğimiz kavganın sırrına eremez Fırsatçılara bu meydanı bırakmayacağız.'

'CHP'NİN KUTUPLAŞTIRICI POLİTİKASINA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ'

Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

- Şehit cenazesine katılmak herkesin hakkıdır, güzel de bir şeydir. Ama seçim sürecinde kendini PKK güdümünden kurtaramamışlar daha özenli hareket etmek zorunda. Kalkıyorsun dolaylı yollardan o köyü 'terörist' ilan ediyorsun. 

- Bay Kemal, bizim bakanımıza nasıl saldırıldığını, sizin gözlerinizin önünde nasıl darp edildiğini biliyoruz. Geçmiş olsun bile demedin. Enerji Bakanımız Taner Bey'e de CHP'liler saldırdı. Sizin besleme medyanızın nasıl manşetler attığını biliyoruz.

- CHP'li belediyelerde işçi kıyımı başlamıştır. 'Kimse işten atılmayacak' demiştin, ne oldu? 28 Şubat'tan biliyoruz bunları. Bu zulme izin vermeyeceğiz. CHP'nin kutuplaştırıcı politikasına karşı mücadele edeceğiz.

- Ormancı gövdesine balta vurunca ağaç, 'Sapı bendendir' diye hayıflanırmış. Bizi CHP'nin HDP'nin yaptıklarından ziyade 2002'ye kadar beraber yol yürüdüğümüz birinin söyledikleri, politikaları üzüyor. Görmezden gelemiyoruz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü