Eren Erdem: Yeni Şafak'ın 'Kürtlere özerklik vaadetti' haberi yalan

CHP PM Üyesi Eren Erdem, Yeni Şafak'ta kendisi hakkında yapılan 'Eren Erdem Kürtlere özerklik vaadetti' başlıklı haberin çarpıtma olduğunu duyurdu.
Eren Erdem: Yeni Şafak'ın 'Kürtlere özerklik vaadetti' haberi yalan
2020-07-30 14:53:47   Güncelleme: 2020-07-30 14:53:47    

CHP PM Üyesi Eren Erdem'in yaptığı açıklama şöyle:

Yeni Şafak gazetesinde yer alan 'Eren Erdem Kürtlere özerklik vaadetti' şeklindeki haber tamamen yalan ve gerçekdışıdır.

Söz konusu mülakatta; 'CHP’nin Kürt sorununu çözüm perspektifi Türkiye’nin toprak bütünlüğünü koruyan zemindedir' dedim.

Ayrıca, bu sorunu Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçince Meclis çatısı altında çözeceğimizi ve Genel Başkanımızın evvelce vurguladığı gibi belediyeleri güçlendirerek ekonomiyi büyütmek suretiyle çözeceğimizi vurguladım.

Partimizin resmi görüş ve açıklamaları dışında; bölgesel özerkliğe atıf dahi içermeyen, en ufak imada dahi bulunmayan bir mülakatım çarpıtılıp; sırf Eren Erdem’i hedef göstermek için yalan bir habere konu edilmiştir.

Biz, Cumhuriyet’i kuran partiyiz. Bu ülkenin birliğinin ve beraberliğinin teminatıyız. Aynı şekilde Kürtler bu toprakların asli sahipleridir ve demokratik talepleri ülkemizin birliği açısından elbette bizim gündemimizdir.

Ülkemizdeki sorunları Mecliste; birlik ve beraberlik içinde çözeceğiz. Bu bağlamda, havuz medyasının çamuru bize yapışmaz. Biz; 81 milyonu kardeş; huzurlu bir ülke inşa edeceğiz. Ve siz; iftiralarınızda boğulacaksınız...