Evini basan polis Mahir Çayan'ı nereden tanıdığını sordu

Denizli SOL Parti yöneticisi Ercan Çelik’in, sosyal medyada, yaptığı paylaşımlardan dolayı 10 Ağustos’ta evi polis tarafından basıldı.
Evini basan polis Mahir Çayan'ı nereden tanıdığını sordu
2020-10-19 13:06:33   Güncelleme: 2020-10-19 13:30:50    

Polis, Çelik’in evinde yaptığı aramada, BirGün Kitap Yayınları’nın bastığı ‘Mahir Çayan Toplu Yazılar’ kitabını delil saydı. Gözaltına alınan Çelik’e, polis ifadesinde Mahir Çayan, Veysel Güney ve Ertan Saruhan gibi isimler soruldu. Çelik ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Daha sonra Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çelik hakkında iddianame düzenlendi. Devrimci Yol propagandası yapmak’ iddiasıyla iddianame düzenlenen Çelik’in, 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Çelik’in yargılanmasına 24 Kasım’da başlanacak.

'O ZAMAN 1 YAŞINDAYDIM'

Hakkındaki iddianameye ilişkin BirGün’e konuşan Ercan Çelik, Mahir Çayan ve arkadaşları ile birlikte hareket etmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Çelik şu ifadelere yer verdi; 'Üzerinden uzun süre geçmesine rağmen suç olduğunu iddia ettiler. Emniyetteki ifademde Mahir Çayan’ın ve Kızıldere’de katledilen insanları nereden tanıdığımı sordular. Sanki onlarla aynı süreçte yaşamışım ve onlarla birlikte üyeymişim gibi algı oluşturmaya çalıştılar' dedi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı: '1979 doğumluyum. Hayatını kaybeden devrimcilerle arkadaş olduğumu iddia ediyorlar. Böyle bir şeyin olmasının ihtimali yok. İfademde de söyledim ben o zaman 1 yaşındaydım ve bazıları öldüğünde dünyada bile yoktum. Saçma sapan iddialarla beni suçladılar.'

 

Vehaber Menu