'Facebook, Türkiye'nin kararını tanımadı, temsilci atamama kararı aldı'

Bilişim hakları uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesi kapsamında temsilci ataması istenen platformlardan Facebook’un temsilci atamama kararı aldığını bildirdi.
'Facebook, Türkiye'nin kararını tanımadı, temsilci atamama kararı aldı'
2020-10-05 23:19:24   Güncelleme: 2020-10-05 23:29:28    

Akademisyen Yaman Akdeniz’in paylaşımına göre Facebook yönetimi Türkiye’de temsilci bulundurmama kararı aldı.

Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Facebook, yeni Sosyal Medya Yasası kapsamında Türkiye'de temsilci atamama kararı aldı. Tıpış tıpış gelecekler diyenlere duyurulur.
Twitter ve Google'ın ne yapacağı merak edilirken Facebook'un aldığı kararın diğer sosyal medya devlerinin kararlarını da etkileyeceğini düşünüyorum.
Hükümetin ne tepki vereceği merak konusu olmakla birlikte, masaya sadece sopa koyarak, paydaşların görüşlerini almadan, temel hak ve özgürlükler açısından çok sorunlu bir kanunu 10 gün gibi kısa bir sürede Meclis'ten geçirirsen, meyvesi bu olur.

'HİÇBİR PLATFORM KOLAY KOLAY TEMSİLCİ ATAMAZ'

Facebook yönetiminin aldığı bu kararı açıklayan Akademisyen Yaman Akdeniz, BirGün’e konuştu. Hiçbir sosyal medya platformunun Türkiye’de temsilci bulundurma kararını kolay kolay alacağını düşünmediğini söyleyen Akdeniz, 'Twitter’ın da gelmeyeceğini düşünüyordum ancak ilk açıklama Facebook’tan geldi. Çok kısa sürede Meclis’ten geçen, kimseden görüş alınmadan oluşturulmuş bir yasa bu. Dolayısıyla bu yaklaşımı kolay kolay kabul etmeyecekleri kesindi' dedi.

6 AYLIK SÜREÇ

Facebook’a yönelik uygulanacak yaptırımlara değinen Akdeniz, 'Kademeli bir ceza ve uyarı sistemi var. Kasımda 10, aralıkta 30 milyon para cezasıyla karşılaşacaklar. İnternet bant aralığının daraltılmasına kadar gidecek 6 aylık bir süreç var' diye konuştu.

Vehaber Menu