Felçli kadına tecavüz edip PKK yaptı diyen sanığa iyi hal indirimi!

Diyarbakır'da felçli ve görme engelli 70 yaşındaki H.A.’ya tecavüz suçundan 21 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Abdullah T.'ye eylem teşebbüste kaldığı gerekçesiyle ve iyi hal indirimi uygulanarak 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Mahkeme bir d
Felçli kadına tecavüz edip PKK yaptı diyen sanığa iyi hal indirimi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

2014 yılında meydana gelen olayda H.A., utandığı için tecavüze uğradığını ilk ifadesinde söyleyememiş, ancak evde bulunan izmaritteki tükürük örneğinden tespit edilen Abdullah Taşkıran tutuklanmıştı.

BİR DE PKK'YE SUÇ ATTI
DHA'dan Felat Bozarslan'ın haberine göre, geçen Aralık ayında 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada sanık Taşkıran suçlamaları kabul etmedi ve suçu PKK'ye attı. Sanık, “Olay yerinde bulunan sigara izmaritinin oraya nasıl gittiğini bilmiyorum. Devlete çalıştığım için PKK tarafından tehdit edildim. Onların başıma açtığı bir dert olduğunu düşünüyorum. Mağdurum tahliyemi istiyorum” dedi.

Davanın 7’nci celsesinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın eyleminin ‘nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs‘ kapsamında kaldığını belirterek bu yönde cezalandırılmasını istedi.

DAVRANIŞLARI 'OLUMLU' BULUNDU
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme sanık Abdullah T.'yi önce 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylemin bedenen kendini savunamayacak kişiye karşı işlendiğini belirten mahkeme, sanığa 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasını dikkate alan mahkeme cezanın 6 yıl 9 aya indirilmesine hükmetti. Mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulması nedeniyle cezayı 10 yıl hapise çıkaran mahkeme, sanığın yargılama sırasındaki davranışlarını ’olumlu’ değerlendirerek cezayı 8 yıl 4 aya indirdi.

Sanığın 'geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 2 yıl hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme, Abdullah T.'nin yargılama sırasındaki olumlu davranışlarını dikkate alarak bu cezayı 1 yıl 8 aya indirip erteledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü