Feminist Gece Yürüyüşü'ne plastik mermi ve biber gazlı polis müdahalesi!

Polis Sıraselviler caddesinde sloganlarla bekleyen kadınlara müdahale etti. Polis plastik mermi ve biber gazı ile kadınları dağıtmaya çalışıyor.
Feminist Gece Yürüyüşü'ne plastik mermi ve biber gazlı polis müdahalesi!
2020-03-08 19:50:01   Güncelleme: 2020-03-08 19:50:01    

20.21 Kadınların bir kısmı Karaköy yönüne yürürken bir kısmının Sıraselviler caddesi girişinde polis barikatı önünde sloganlarla bekleyişi sürüyor. Polis kadınlara dağılma uyarısı yapıyor.

20.03 Kadınlar Sıraselviler caddesinden Karaköy yönüne doğru yürüyüşe geçti.

19.20 Sıraselviler'de polis barikatına ulaşan kadınlar 'Barikatı aç', 'Kadın, yaşam Özgürlük', 'Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa', 'Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz' sloganları atıyor. 

18.57 Kadınlar Beyoğlu'nu ara sokakları ve Sıraselviler'de bir araya gelen kadınlar pankart ve sloganlarla yürüyüşe hazırlanıyor.

18.30 Sıraselviler'in Taksim meydana çıkışı polis tarafından kapatıldı.

Anadolu yakasından gelen kadınlar Taksim'e gelirken bindikleri vapurda 'Feminist mücadelemizin geri dönüşü yok' yazılı pankart açtı.

Feminist Gece Yürüyüşü İnisiyatifi yazılı bir açıklama yaparak '8 Mart yasaklanamaz' dedi. Gece yürüyüşünün her sene türlü bahanelerle yasaklanmaya çalışıldığını hatırlatan kadınlar 'Feminist isyanımızdan, umutlarımızdan, birlikteliğimizden, neşemizden, arzularımızdan geri adım atmaya hiç niyetimiz yok' dedi.