FETÖ'den tutukluyken adına 30 bin lira kredi çekildi, 45 bin liralık alışveriş yapıldı

Emekli Jandarma Albay Mustafa Aydın, FETÖ üyeliği iddiasıyla 29 Nisan'da tutuklandı. Aydın tutuklanıp hapse atıldıktan sonra onun adına internetten alışveriş yapıldı, faturası üzerine cep telefonu alındı, bir bankadan kredi çekildi.
FETÖ'den tutukluyken adına 30 bin lira kredi çekildi, 45 bin liralık alışveriş yapıldı
2019-08-03 17:34:56   Güncelleme: 2019-08-03 17:34:56    

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; Balyoz davasında da yargılanıp beraat eden emekli albay Aydın, FETÖ'nün haberleşme aracı olarak kullandığı belirtilen ankesörlü telefon soruşturması kapsamında tutuklandı.

15 Nisan 2019'daki emekliliğinden 14 gün sonra tutuklanan Aydın hakkında, FETÖ üyeliği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Cep telefonu alımlarıyla alışveriş başladı

Aydın'ın tutuklanmasından yaklaşık bir buçuk ay sonra onun adına yapılan alışverişler başladı.

İlk alışveriş, 2 Haziran'da Aydın'ın cep telefonu hattının olduğu operatöre ait bir mağazadan, hattın üzerine üç telefon alınmasıyla başladı.

Cep telefonunun alınmasından bir hafta sonra Aydın'ın üzerine kayıtlı internet faturası üzerinden bir cep telefonu daha alındı.

Sahte kimlikle 30 bin lira kredi çekildi

Cep telefonu alımlarının ardından 16 Haziran'da Mustafa Aydın'ın adına hazırlanmış bir kimlikle bir bilgisayar firmasında yaklaşık 27 bin liralık alışveriş yapıldı. 21 Haziran'da ise Aydın'a ait banka hesabından bin 451 lira çekildi.

Aydın'ın ailesi yapılan işlemlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun hemen ardından Aydın'ın ailesi, tutuklu bulunan emekli albay adına bir bankadan sahte kimlikle 30 bin lira kredi çekildiğini de öğrendi.

15 bin lira limitli kredi kartıyla alışveriş yapıldı

Ayrıca, Mustafa Aydın adına başka bir bankadan çıkarılan 15 bin lira limitli kredi kartıyla 14 bin 985 lira değerinde alışveriş yaptığı da ortaya çıktı.

Suç duyurusunda bulunuldu

Aydın'ın ailesinin avukatı Burak Atasoy, tekrar savcılığa başvurarak son suç duyurusunu 2 Ağustos'ta yaptı. Atasoy, suç duyurusunda şu ifadeleri kullandı:

Müvekkilimizin tutuklu bulunması sebebi ile gerçekleştirilmesi mümkün olmayan işlemlerin kimler tarafından ve ne şekilde gerçekleştiriliğinin tespiti ile fiilleri gerçekleştiren şüpheliler hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında resmi ve özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılık başta olmak üzere tespit edilecek suçlara dair soruşturma icrası ile bu kişilerin cezalandırılması amacı ile iddianame tanzim edilmesine karar verilmesini arz ve talep ederiz.

Vehaber Menu