Filipinler'de bir kadın giydiği bikini nedeniyle gözaltına alındı

Filipinler'in Boracay Adası'nda giydiği bikini yüzünden gözaltına alınan Tzu Ting isimli kadın, para cezasının ardından serbest bırakıldı.
Filipinler'de bir kadın giydiği bikini nedeniyle gözaltına alındı
2019-10-14 18:39:17   Güncelleme: 2019-10-14 20:03:49    

Tayvan’da yaşayan 26 yaşındaki Lin Tzu Ting, sevgilisiyle birlikte ekim ayının başında Filipinler’in turizm cenneti adası Boracay’da tatile çıktı. Plajda bulunanlar, Ting’in giydiği bikininin uygunsuz olduğu ve çevredekileri rahatsız ettiği gerekçesiyle çalışanlara şikâyette bulundu. Plajdaki görevliler de durumu Ting’e bildirip, kıyafet seçimini değiştirmesini isterken, genç kadın ise bunu reddetti.

Çevredekiler Ting’in fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Ting ertesi gün yine aynı bikiniyle plaja gelince durum polise bildirildi. Plaja gelen polis, genç kadını gözaltına alarak karakola götürdü. İfadesinde plajda herhangi bir kıyafet kuralı uygulandığını bilmediğini söyleyen kadın, giydiği bikininin de ‘kendine olan güvenini gösterdiğini’ vurguladı.

Polis genç kadını gözaltına aldı. Yabancı turistlerin ülkenin kültürüne saygı göstermesi gerektiğini savunan polis yetkilileri, genç kadına 2500 Filipin pesosu (283 lira) para cezası verdikten sonra serbest bıraktı.

Vehaber Menu