Furkan Vakfı üyeleri gözaltına alındı

Gaziantep'te bir camide polis ve bekçinin biber gazlıyla müdahale ettiği Furkan Vakfı'nın bazı üyeleri ve kurucusu Alparslan Kuytul'un eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındığı belirtildi.
Furkan Vakfı üyeleri gözaltına alındı
2021-05-04 13:07:51   Güncelleme: 2021-05-04 13:07:51     AA

Furkan Vakfı'nın resmi sitesinden salı sabah erken saatlerde yapılan duyuruda 'An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar' denildi.

Vakıf'tan yapılan açıklamada ayrıca gözaltı sırasında Alparslan Kuytul'un evinin önünde çok sayıda kişinin toplandığı ve polisin toplanan kişilere müdahale ettiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM), yapılan açıklamada Gaziantep'teki bir camide yaşanan olay örgütlü bir provokasyon girişimi olarak nitelendirilerek Gaziantep, Adana ve bazı illerdeki benzeri örgütlü provokasyonu engelleyecek gerekli çalışmaların gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca 'orada bulunmaması gereken bir personel açığa alınmıştır' denildi.

Gaziantep'te bir camide itikaf yapmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine polis biber gazıyla müdahale etmiş ve camiyi terk etmek istemeyen kişiler zorla çıkarılmıştı.

Polisin müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü