Gazeteci Müyesser Yıldız tahliye edildi

155 gün önce tutuklanan Odatv Haber Müdürü Müyesser Yıldız tahliye edildi.
Gazeteci Müyesser Yıldız tahliye edildi
2020-11-09 13:17:12   Güncelleme: 2020-11-09 13:17:12    

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, 11 Haziran’da sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından hakkındaki 'siyasal ve askeri casusluk' suçlaması nedeniyle tutuklandı. Yıldız’a isnat edilen suçlamaya yaptığı haberler delil olarak gösterildi. 'Kim bu Hafter'le görüşen Türk komutanlar' ve 'Libya'ya hangi komutan gitti... Yerine kim geldi' başlıklı haberler nedeniyle tutuklanan Yıldız, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 

 Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma öncesi, milletvekilleri, KUMPASDER üyeleri, kumpas mağduru askerler, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Yıldız okurları adliye önüne geldi. Duruşmayı CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Gamze Taşcıer, Bülent Tezcan, Yıldırım Kaya, Utku Çakırözer, Mehmet Göker, Gülizar Biçer Karaca, Gülizar Emecan, Ali Haydar Hakverdi, Abdurraman Tutdere, Tekin Bingöl, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve eski CHP milletvekili Mustafa Balbay da takip etti.

Mahkeme Müyesser Yıldız'ın tahliyesine, bir diğer sanık astsubay Erdal Baran'ın ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü