Gözaltına alınan Halil Sezai serbest bırakıldı

CHP'li Eren Erdem, sanatçı Halil Sezai'nin gözaltına alındığını Twitter'dan paylaştı.
Gözaltına alınan Halil Sezai serbest bırakıldı
2020-09-16 14:35:19   Güncelleme: 2020-09-16 14:35:19    

Sanatçı Halil Sezai'nin gözaltına alındığını duyuran CHP'li Eren Erdem, şu ifadeleri kullandı:

''Sanatçı Halil Sezai ile ilgili gözaltına alındığına dair haberler gündeme geldi. Durumu yaptığımız görüşmelerle teyit ettik. Kendisi şu an ifade vermekte olup, ifade sonrası serbest kalacağını umuyoruz. Avukat arkadaşlarımız yanındadır. Kendisi gayet iyidir. Sağlıklıdır... Gözaltı haberi akabinde, gerek Adalet Bakanlığı, gerek İçişleri Bakanlığı ile sürece dair bilgi almak maksadıyla iletişim kurdum. Hukukun ve adil yargılanma hakkının tecellisi için hukukçu dostlarımız karakoldadır. Umarım, ifade sonrası serbest kalacaktır. Saygılarımla.. ''

Sözcü: Halil Sezai karakola götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; Halil Sezai ve yönetmeniAytaç Ağırlar, Tuzla Postane Mahallesi Cafer Bey Sokak’ta film çekimi için kiraladığı villada film çekimi yapmak istedi. Ancak dört villadan oluşan sitede oturan Hüseyin Meriç ve Mesih Meriç, ünlü şarkıcının villada film çekimine izin vermedi. Sanatçı ve diğer villa sahipleri arasında bu nedenle nisan ayından itibaren tartışma ve anlaşmazlıklar yaşandı.

Halil Sezai bugün saat 10:00 sıralarında Hüseyin Meriç’in ikametine yanında iki kişi ile birlikte geldi. İddiaya göre Sezai ve yanındakiler burada Meriç’i darbederek tehdit etti. Olay yerinden ayrılan sanatçı ve yanındakiler hakkında Hüseyin Meriç karakola giderek şikayetçi oldu. Polis İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na haber vererek tahkikat başlattı.

Polis şikayetçinin ikametinde bulunan kamera kayıtlarını alarak olayda ismi geçen yönetmen Aytaç Ağırlar, Ecem Ağırlar ve Mustafa Taner Okçular’ı Tuzla Asayiş Büro Amirliği’ne davet etti.

Polis Halil Sezai ve diğer şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Halil Sezai akşam saatlerinde Kadıköy’deki evinde yakalandı. Halil Sezai karakola götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.