IŞİD beni tango yapmaya zorladı!

IŞİD'in aylarca esir ettiği 26 yaşındaki Danimarkalı fotoğrafçı Daniel Rye Ottosen, Cihatçı John rumuzlu IŞİD militanının günlerce kendisini Tango yapmaya zorladığını söyledi.
IŞİD beni tango yapmaya zorladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Daniel Rye Ottosen, Danimarka Radyosu’na yaşadıklarını anlattı. DHA'nın haberine göre Kuveyt doğumlu olan fakat Londra’da büyüyen, Westminster Üniversitesi mezunu IŞİD militanı Cihatçı John (Mohammed Emwazi, 26), 2013'te Suriye'ye gidip IŞİD'e katılma kararı almış ve Batılı rehinelerin kafa kesme videoları ile ün yapmıştı. 

Serbest fotoğrafçı olarak çalışan Ottosen, Cihadçı John'un kendisini öldüresiye dövdükten sonra, kendisiyle dans etmeye zorladığını söyledi. 

"Tek hatırladığım, dans etmek ister misin dediği ve beni yerden kaldırıp, kendisiyle zorla Tango yapmaya zorlamasıydı" diyen genç fotoğrafçı yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Tek yapabildiğim yere bakmaktı, çünkü gözlerine bakarsam beni bir kere, bir kere daha dövüyorlardı. Bu yüzden başımı öne eğdim, sadece kollarımı yukarı kaldırdım, beni hücrenin içinde sürükledi ve yere fırlatıp aniden tekrar dövmeye başladı. Sonra elindeki bıçakla burnumu kesmekle tehdit etti..." 

DÜZENLİ İŞKENCE GÖRDÜ

Halep şehrinde esir düştükten sonra iki hafta boyunca düzenli olarak işkence gördüğünü söyleyen Ottosen, militanların kendisini CIA ajanı olduğunu itiraf etmeye zorladıklarını anlattı. 

Cihatçı John ilk olarak 2014 yılında ABD'li gazeteci James Foley'in kafasını kestiği video ile ortaya çıkmıştı. Kendisine yapılan işkenceleri anlatan Ottosen, Haziran ayının sonunda 3.2 milyon dolar karşılığında serbest bırakılmış. Ottosen'in kız kardeşi Facebook üzerinden kendisi için bir yardım kampanyası başlatmış ve aile parayı bu şekilde toplamış. Fakat ödeme aşaması İngiliz ve Amerikan hükümetleri IŞİD'e para akışını yasakladığı için, zor bir süreç olmuş. 

Ottosen, bir yılı aşkın psikolojik tedavi gördükten sonra başladığı 'ikinci hayatına' Danimarka'da devam ediyor ve yaşadığı işkenceleri Danimarka'da yeni yayınladığı kitabında anlatıyor.

Vehaber Menu