Nusaybin'de mahsur kalan vekiller yemin törenine katılamadı!

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, devlet ablukasının 5. gününe girdiği Mardin’in Nusaybin’in bir katliamla yüz yüze olduğunu vurguladı.
Nusaybin'de mahsur kalan vekiller yemin törenine katılamadı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-24 00:21:20    

5 gündür Yeşilkent Mahallesi’nde bir evde mahsur kalan ve bu nedenle bugün Mecliste’ki yemin törenine katılamayan Yıldırım, Nusaybin’de devletin ağır silahlarla sivil alanları taradığını ve bugün 5 kişinin ağır yaralandığını aktardı.

HDP Mardin Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Ali Atalan Nusaybin’de çatışmaların en yoğun yaşandığı Abdülkadirpaşa ve Newroz mahallelerinden sadece bir caddenin ayrıldığı Yeşilkent Mahallesi’ndeki bir evde mahsur. Kapının önüne çıkanın devlet tarafından tarandığını aktaran Yıldırım, yaşanan son durumu çok vahim olarak nitelendirdi. 'Şu anda bütün şehir abluka altında. Elektrik yok ve yoğun bir bombardımana tabii tutuluyor' diyen Yıldırım, insanların artık içme suyu dahi kalmadığına dikkat çekti. Bu vahşetin ne zamana kadar süreceğini bilmediklerini ve sokağa çıkma yasağının sonlandırılması için vali ile yaptıkları görüşmelerinden sonuç alamadıklarını, aksine saldırının giderek şiddetlendiğini aktaran Yıldırım, devletin ağır silahlarla mahalleleri taradığını ve bugün 5 kişinin yaralandığını belirti.

Nusaybin’de bir evde mahsur kaldığı için Meclis’teki milletvekili yeminlerine katılamayan Yıldırım, 'Bir halk bu şekilde katliamla karşı karşıya iken, biz nasıl bu yemine katılacağız. Biz burada resmen mahsur kalmışız, elektrik yok şarjlarımız bitmek üzere. Sokağa çıkan vuruluyor. Bugün evlerinin kapısına çıkan 5 kişi bu şekilde kurşunlandı. Bir anne boğazından, bir başka adam iki bacağından bir yaşlı amca da bacağından yaralandı ' diye aktardı. Devletin adeta düşman bir ülkeyi saldırır gibi mahallelere saldırdığına dikkat çeken Yıldırım, Nusaybin’in bir katliamla yüz yüze olduğuna işaret etti. Yıldırım, 'Bu zulüm karşısında hepimizden çok çocuklar etkileniyor. Silah, patlama sesleri geldikçe çocukların ağlayışları ve bağışları her yerde yankılanıyor' dedi.

Bugün Nusaybin‘de uygulananın vahşetin IŞİD’ten farksız olduğunu vurgulayan Yıldırım, bir halkın öz yönetim talebine yönelik tanklarla, toplarla karşılık veren bir saray rejimi ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Yıldırım, 'Masada çözülebilecek ve Türkiye’nin demokratikleşmesine, 40 -100 yıllık bir sorunu çözme noktasında katkı sunacak, bir halkın kendi rengiyle yaşama talebine sen tanklarla, toplarla , ima ile cevap veriyorsan artık bu zihniyete ne faşizm, ne diktatörlük ile açıklanır. Bu apaçık barbarlık örneğidir. Dünyaya kana bulayan ve haklara düşmanca yönelen IŞİD barbarlığınının bir ürünüdür' diye konuştu.

BirGün/ Zeynep Kuray

Vehaber Menu