Penis ütüsü nedir?

Prof. Dr. Halim Hattat, Vatan'da yazdığı yazısında sertleşme sorununa çözüm yollarını açıkladı. Şu an en yaygın olanı ise penis ütüsü.
Penis ütüsü nedir?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Prof. Dr. Halim Hattat'ın kaleme aldığı o yazı;

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki her türlü bilgiye internetten ulaşmak mümkün.  Bunlara tıp bilgisi de dahil. Hemen her hastamız bize gelmeden ciddi bir soruşturma yapıyor, hastalığını, tanı yöntemlerini, tedavi seçeneklerini çalışıyor. Hatta bazen bir tedavi verdiğimizde, hastamızın bu konuyu internetten de tekrar inceleyeceğini düşünüp, internette bulabileceği yanlış bilgiler konusunda bilgilendirme yapıyoruz. 

 
Trend soru: Penis ütüsü

Son dönemde sertleşme sorununda kullanılan yeni tedavi seçenekleri ile ilgili sorularda artış yaşıyoruz. Özellikle penis ütüsü adını koyduğumuz yüksek enerjili şok dalga tedavileriyle ile ilgili yoğun merak var.  Bu tedavi son yılların yükselen tedavi trendi.  Penis damarlarını ve sinirlerini destekleyen, cilt dokusunu tazeleyen, kollajen-elastin gelişimini artıran, kısacası penisi "fit" hale getiren bir tedavi seçeneği bu. Penis sertleşmesi penisin damar, sinir ve doku sağlığına bağlı olduğundan penis ütüsü tedavide önemli bir destek sağlıyor. Peniste eğrilik yaratan plaklar yani Peyronie hastalığı için de faydalı. Sertleşmeyle ağrı yaşayanlarda yüzde 85'lere varan oranda rahatlama yaratıyor. Seanslar halinde düzenleniyor. 

Kişiye özel tedavi programı yapılıyor

Son dönemde hastalarımız penis ütüsünde cihaz markası sormaya başladı. İnternette bu konuda çok bilgi (!) var.  Bu yüzden bu konuya bir açıklık getirmek istedim. Penis ütüsü sertleşme sorununda önemli bir tedavi seçeneği ancak esas konu hastayı, partnerini, ilişkilerini, cinsel fonksiyonu, sertleşme işlevini tam olarak ele almak ve iyileştirmek. Bunu yaparken bazen hormon takviyesi, bazen terapi desteği, bazen ağızdan ilaç tedavisi, bazen biofeedback gibi penis kaslarını geliştiren sistemler, bazen cinsel bilgilendirme, bazen penis ütüsü gerekiyor.  Çoğu kişi için bu tedaviler "kişiye özel" seçildiğinde ve harmanlandığında başarılı bir sonuç alınıyor. Hatta adını çok duyduğunuz sertleşme ilaçları bile kişiye özel doz, kullanım şekli ve sürede verildiğinde başarılı oluyor. Hormon tedavileri prostatı bir koruma programına alarak uygulanıyor. Bu ve bunun gibi dikkat edilmesi gereken onlarca ayrıntı var.  Yani olay sadece belli bir hapı, belli bir cihazı, belli bir tekniği kullanmak değil.  Başarılı tedavi ancak ve ancak sizin şikayetinize, sorununuzun nedenlerine, beklentinize göre düzenlendiğinde gerçekleşiyor. 

Hastalık yoktur hasta vardır

Penis ütüsüyle kalp-damar problemi, şeker hastalığı, tansiyon, kolesterolü bulunan, kalp krizi geçirmiş veya sigara içen erkeklerde başarılı sonuçlar alınıyor. Sertleşme sorunu için ilaç kullanmak istemeyen kişilere de alternatif sağlanıyor. Doğuşsal veya sonradan gelişen penis eğriliklerinde de yüzde 40'a varan iyileşme görülüyor. Cinsel antiaging programları bünyesinde 40-50li yaşlardan itibaren meydana gelen doğal performans düşüşünü önlemek amacıyla da penis ütüsü kullanılabiliyor. 

Vehaber Menu