Gergedan yaralandı Türkiye sevindi!

İskoçya'dan Türkiye'ye getirilişi sırasında yaralanan gergedan, halkı ve basın mensuplarını mutlu etti. Doğal yaşam alanından zorla koparılıp getirilen Samir gergedan için yolculuk işkenceye dönüştü.
Gergedan yaralandı Türkiye sevindi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Samir gergedan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı adı altındaki hapishaneye hapsedildi. Bazı basın kuruluşları, insanların gergedan görme hevesi için 170 saatlik deniz yolculuğunda kafese çarpıp yaralanan, depresyona giren gergedanı, ''Türkiye'nin ilk gergedanı'' diye olumlu şekilde servis etti. İskoçya'dan gemi ile Türkiye'ye getirilen Samir gergedanı yaralı şekilde servis ederken yüzlerin gülmesi dikkatlerden kaçmadı.

Muhabirlerin mikrofon uzattığı kişiler gergedan gördükleri için mutlu olduklarını söylerken gergedanın ne hissettiğini ve nerede olmak istediğini önemseyen olmadı.

Yolculuk hakkında da bilgi veren Wijk, “Yolculuğumuz İskoçya’dan başladı. Gemiyle Hollanda’ya geçtik. Almanya üzerinden Avusturya ve İtalya’ya gittik. İtalya’dan gemi ile Yunanistan’a geçtik ve Türkiye’ye geldik” ifadelerini kullandı.

Samir'in ardından Türkiye'ye dişi bir gergedanın daha getirileceği öğrenildi.