Şirin Öter'in göğsünde 6, vajinasında 2 mermi girişi var!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da polislerle girdikleri silahlı çatışmada öldürülen MLKP'li iki kadının otopsi raporu açıklandı.
Şirin Öter'in göğsünde 6, vajinasında 2 mermi girişi var!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çatışmada öldürülen Yeliz Erbay ve Şirin Öter'in ailelerinin avukatlığını üstlenen Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) bir açıklama yaptı. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-Tanıkların beyanına göre polis baskının yapılacağı apartmanın bulunduğu sokağı gece saat 01.30 itibariyle kapattı. Bölgeye çok sayıda polis ve özel harekât ekibi sevk edildi.

- Baskının yapıldığı ev apartmanın ikinci katında bulunuyor. İddiaya göre daireye polis ekipleri tarafından bir uyarı ve çağrı yapılmaksızın dışarıdan ateş açıldı. Dairenin balkon kapısının dış kısmında kurşun izleri görüldü. Polisin binaya ateş açtığı ana ilişkin olarak avukatların elinde aynı anda sokakta bulunan tanıkların ifadeleri ve görüntü kayıtları var.

- İlk ateşin devamında polis binaya girdi. Apartmandaki diğer dairelerin önlerine ekip konularak, içeride bulunanların dışarı çıkmaları engellendi.

- Apartman sakinleri yarım saat-40 dakika kadar sürdüğünü düşündükleri bu olay esnasında sürekli olarak silah sesleri duyduklarını ifade etti.

- Görgü tanıkları dairenin kapısına polis tarafından ateş açıldığını, kapıda çok sayıda mermi izi bulunduğunu; yine daire içerisinde sayısına dair bir tahmin yürütemeyecekleri kadar çok mermi ve kurşun izi bulunduğunu ifade etti.

- İçeride bulunan iki kadın, direnerek polislerle çatışmaya girdi. Kadın militanlar polisin binaya dışarıdan müdahalesinde ve daireye girişinde silahla karşılık verdi. Saldırı anında apartmanda bulunanların görgüsüne göre bu esnada yaralanan ve bina dışına taşınan polisler oldu. Çevrede bulunan görgü tanıkları dört polisin ambulansla taşındığını aktardı.

- Otopsi avukatların yokluğunda yapıldı. Kimlik tespiti işlemine kabul edilen avukatların verdiği bilgiye göre iki kadının kafa bölgesinde mermi giriş, çıkışları, buna bağlı olarak oluşan kırıklar ve morluklar ve kafatasında dağılma, vücutlarında çok sayıda darp izi ve morluklar gözlemlendi.

- Ön otopsi raporuna göre Yeliz Erbay’ın kafa bölgesinde sağ şakaktan yakın mesafeden beş mermi giriş-çıkışı, buna bağlı olarak kafatasında kırıklar ve elmacık kemiklerinde parçalı kırık olduğu anlaşıldı.

- Şirin Öter’in kafa bölgesinde sol şakaktan ve yakın mesafeden bir, göğüs bölgesinde altı, karında bir ve vajinada iki adet mermi giriş-çıkışı saptandı.

 
 


 



 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü