Bakan Nabi Avcı: Öğrenciler Karl Marx okusun!

Okulların boykot edilmesine yönelik pankartlar açılmasının önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen talimatla ilgili Bakan Nabi Avcı soruları yanıtladı. Avcı 'Karl Marx'ın 'Louis Bonaparte'nin 18. Brumeri'ni okusunlar.' dedi.
Bakan Nabi Avcı: Öğrenciler Karl Marx okusun!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bakan Avcı, "Gönderdiğimiz yazıda içerik çok belirgin hiçbir Kamu görevlisinin özellikle öğretmenlerimizin terör örgütünün okullarımıza yönelik saldırıları sürüp giderken 'bu iş yerinde grev var' gibi ne sendikal haklarla ne öğretmenlik mesleğiyle ilgisi olmayan pankartlar astıklarını gördük bazı yerlerde onun için bu uyarıyı yaptık. Bunlarla ilgili işlem de yapacağız" dedi.

"ODTÜ MARKADIR"

Nabi vacı ODTÜ ile tartışmalara değindi. ODTÜ'lü öğrencilere Karl Marx ile seslenen Avcı şöyle konuştu:

"ODTÜ bir markadır. Ancak şiddet markası değildir. Akademik hüviyetiyle bir markadır. Sadece ODTÜ değil Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nde olay çıkarmaya çalışan öğrenciler biraz okusunlar. Karl Marx'ın "Louis Bonaparte'nin 18. Brumeri"ni okusunlar."

SÖMESTR TATİLİNDE ÖDEV YOK

Yaklaşan yarı yıl tatiliyle ilgili de konuşan Avcı, "Tatillerde öğrencilere ödev yüklememek gerekiyor. Bu çocuklar tatilde kendi programlarını yapsınlar. Kendi istedikleri kitapları okusunlar. Öğretmenleri de kitap önerisinde bulunabilir.KAR YAĞIŞI:Kar yağışıyla ve bölgesel tatillerle ilgili karar mercii valiliklerimizdir. Gerektiği zaman gereken ölçekte önlem alıyorlar" dedi (Hürriyet)