Öğrenciler verilen tabletleri internetten satıyor!

Fatih Projesi kapsamında okullara ücretsiz dağıtılan tablet bilgisayarların öğrenciler tarafından internette satıldığı öğrenildi.
Öğrenciler verilen tabletleri internetten satıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Okullara ücretsiz dağıtılan tabletleri satan öğrenciler disiplin cezası alacak. Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Sultan Uçar ve Selvi Çelik'in haberine göre; Öğrenciler, “MEB’in dağıttığı tablet. Logoyu silin. Çok güzel. Alana hayırlı olsun” diye internette pazarlıyor. Tabletler, 199 TL ile 500 TL arasında satılıyor. Bakanlık, emniyetle işbirliği yaptı. Tabletlerin, IP’leri yakın takibe alındı. Öğrenci satıyorsa disiplin, velisi satıyorsa adli soruşturma açılacak.

 

'sahibinden. com’ ve ‘gittigidiyor’ gibi sitelerde satılan tabletler, alıcılardan yoğun ilgi görüyor. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sakarya, Batman, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilde tablet satışları sürüyor.

Öğrenciler, tabletleri internetteki satış sitelerinde birçok yönden çekilmiş fotoğrafı ve özelliklerini anlatan notlarla satıyor. Markası, modeli, ekran boyutu, dahili hafızası, işletim sistemi gibi özellikleriyle ilgili bilgilendirme de yapıyorlar. Öğrencilerin alıcılara, ‘Garantisi yok, ama temiz’ uyarısı yaptığı da görüldü. Öğrencilerden, tabletleri alan ikinci el bilgisayar dükkanlanları ise MEB logosunu siliyor. İstanbul’dan M.O, “Yenidir. İstediğini yükle, oyna, sıfır” derken, Sakarya’dan E.K, “Hiç kullanmadım. 1.5 senedir çekmecede duruyor. Hiçbir çizik falan yok. Kalemi ve kılıfı tertemiz. Rootu yapılmış. Ön kamerası var. Her türlü uygulama yüklenebilir. Güzel bir tablet, alana şimdiden hayırlı olsun” diyor. Diyarbakır’dan V.K ise, “MEB’in dağıttığı General Mobile e-5 tablet. Daha bir yılı bile dolmadı. Tabletin, MEB’le hiçbir bağlantısı kalmadı. 32 GB hafızalı. Herşeyi indirebilirsiniz. Gorilla Glass çizilmez ekrana sahip. Android 4.4.2 sürümlü. Tabletteki, MEB ve FATİH yazısını, silebilirsiniz. Sadece elden ve Diyarbakır içi satılıktır”dedi.

Öte yandan, öğrencilerden tabletleri alan ikinci el bilgisayar dükkanları da yeniden satışa çıkarıyor. Ankara’da P. Teknik adlı firma, bakanlık tabletini 199 TL’ ye satıyor. Bakanlığın olduğunu ilanda gizlemeyerek, “FATİH projesinden okullara verilen tablettir. Kesinlikle, sorunsuz çalışmaktadır. Açılınca, öğrenci numarası isteniyor. Format atılması gerekiyor. Formatı bilen varsa alıp, kullansın” diyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü