Elektrikte TRT payının kaldırılması için kanun teklifi!

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, elektrik faturaları üzerinden alınan TRT payının kaldırılması için kanun teklifi verdi.
Elektrikte TRT payının kaldırılması için kanun teklifi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, elektrik abonelerinin gerçekte TRT’den hizmet alıp almadığına, bir yayın hizmeti alınsa dahi bu hizmetin niteliğine ve tarafsızlık düzeyine bakılmaksızın tüm abonelerin TRT’ye 'pay ödeme' adı altında, yasa yoluyla resmen 'haraç' ödemeye zorlanmalarının Anayasa ile güvenceye alınmış 'hukuk devleti' ilkesiyle çelişen bir durum olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Arslan, şu ifadelere yer verdi:

“Enerji pahalılığından ötürü zaten yeterince maliyet ve bütçe sorunu yaşayan hanehalklarının ve sektör temsilcilerinin, bir de elektrik enerjisi hasılatından TRT’ye ayrılacak pay yoluyla tümüyle anlamsız, hukuka aykırı bir ödemeye kanun yoluyla zorlanması, ekonomik açıdan, devlet eliyle daha güç bir durumla karşı karşıya bırakılmalarına yol açmaktadır. Elektrik kullanım bedellerinden TRT adına alınan -vergiler hariç- yüzde ikilik pay, sanayi üretimi ve yatırımlarını olumsuz etkilediği gibi, ürün maliyetlerini arttırmak suretiyle, nihai tüketiciye kadar uzanan bir pahalılık zincirine zemin hazırlamaktadır.

3093 sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu'nun elektrik enerjisi hasılatından TRT adına ayrılacak payları düzenleyen hükümlerin yürürlükten kaldırılması gerekmektedir. Bu sayede, gerek sektörel üretim ve yatırımlardaki maliyetlerin düşürülmesine, gerekse hanehalklarının sadece elektrik kullanımından kaynaklı bedeli ödemesine olanak sağlanacaktır. Düzenlemeyle, hukuki bir gerçekliğe dayanmayan, haklı bir gerekçesi olmayan, adaletsiz bir yasa düzenlemenin de önüne geçilmektedir."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü