İlahiyatçı İhsan Eliaçık: Diyanet kapatılmalı!

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Diyanet'in web sitesinde yayınlanan fetvanın ardından başlayan tartışmalarla ilgili 'Diyanet sorunun bir parçası haline dönüştü. Bana göre kapatılmalı' dedi.
İlahiyatçı İhsan Eliaçık: Diyanet kapatılmalı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu resmi internet sitesinde  yayımlanan "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil" fetvası, gelen tepkiler üzerine siteden kaldırılmıştı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş de dün, fetvanın yayımlandığı Dini Soruları Cevaplandırma Platformu'nu kapattıklarını açıklayarak yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, konuyla ilgili  "Diyanet kapatılmalı" dedi. ABC Gazetesi'nden Beril Kaleli'ye konuşan Eliaçık'ın röportajında ilgili bölüm şöyle:

Diyanet İşleri son zamanlarda  ard arda yayımladığı sapkın fetvaları, Diyanet’in kapatılması yönündeki görüşleri tekrar gündeme taşıdı.

Son seçimler öncesinde de “Diyanet’in yeniden yapılandırılması” görüşü ortaya atılmış ve görüş havuz medyası’nda kara propaganda olarak adlandırılırken, yandaş medya’nın haberlerinde ‘Diyanetin çeşitli kademelerinde büyük bir temizlik operasyonu başlatılacağı’ iddiaları yer almıştı.

Diyanet’in kapatılmasına taraftar olduğunu belirten Eliaçık, ‘’Ben Kur'an-ı Kerim tefsiri yapan bir kişi olarak bunu söylüyorum. Kurani açıdan bakarsak insanlara bekçilik, vekillik yapmak ve herhangi bir dayatmada bulunmak Kuran’da yasaklanmıştır. İnsanları din namına koruyup kollayan, onlara vekillik yapan, onlar adına konuşan bir kurum olamaz. Bir defa Diyanet buna aykırı’’ dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü