Aylan'ın halasından Charlie Hebdo'ya: Mide bulandırıcı!

Charlie Hebdo'nun cesedi Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'yi 'potansiyel tacizci' olarak çizdiği karikatür tepki gördü.
Aylan'ın halasından Charlie Hebdo'ya: Mide bulandırıcı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Almanya Köln'de yılbaşı gecesinde yüzlerce kadının göçmenler tarafından taciz edilmesine gönderme yapan Charlie Hebdo, Aylan bebeğin yaşaması halinde ‘Almanya'da tacizci' olabileceğini öne sürmüştü.

Charlie Hebdo'nun karikatürüne ırkçılık tepkisi!

Sputnik'in haberine göre Aylan Kurdi’nin halası Tima Kurdi, Charlie Hebdo’nun bu karikatürünü ‘mide bulandırıcı’ olarak tanımladı. “Umarım insanlar ailemizin acısına saygı gösterir” diyen Tima Kurdi, CBC’ye yaptığı açıklamada “Kaybımız çok büyük. Bu acı olaydan sonra asla eski gibi değiliz. Yavaş yavaş unutmaya ve hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz ama yeniden canımızı yakıyorlar, bu adil değil” ifadelerini kullandı.

 

‘DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLARDI, UMARIM BİR DAHA YAPMAZLAR’

Tima Kurdi, Aylan’ın babası Abdullah Kurdi’nin henüz konuşmadığını, ancak karikatür nedeniyle çok üzgün olmasından endişe duyduğunu da söyledi.

Yapılabilecek en iyi şeyin bu karikatürü görmezden gelmek olduğunun altını çizen Kurdi, “Bu mide bulandırıcı ama herkesin kendi fikri. Onlar düşüncelerini ifade etmekten hoşlanıyor. Daha önce de yapmışlar, umarım bir daha yapmazlar” dedi.

 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü