HPG, Çınar Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıyı üstlendi!

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıyı HPG/YJA Star'ın yaptığını söyleyerek, sivillerin yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduğunu belirtti.
HPG, Çınar Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıyı üstlendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Diyarbakır'daki Çınar Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıyı Halk Savunma Güçleri (HPG)/YJA Star (Özgür Kadın Birlikleri) üstlendi.

ANF’de yer alan habere göre HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada “Van’da 12 kişinin öldürülmesine karşılık olarak 13 Ocak günü saat 23.30 sularında HPG/YJA Star tarafından Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne dönük kapsamlı bir eylem düzenlendiği” belirtildi.

13 Ocak gecesi gerçekleşen patlama sonucu çöken evdeki Lokman Açıkgöz, 12 yaşındaki Alper Murat Açıkgöz, 5 aylık Ecrin Açıkgöz ve çöken lojmandaki polis memuru eşi Esra Söke Başaran, polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi hayatını kaybetmişti.

"Siviller hedefimiz değildi, üzgünüz"

HPG Basın İrtibat Merkezi 30’un üzerinde polisin öldüğünü öne sürüldü. Sivillerin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.

“Açık ki hareketimizin genel çizgisi ve siyasal amaçları gereğince hiçbir zaman hiçbir sivil bizim hedefimiz olamaz. Bu eylemde de hedef güvenlik kuvvetleridir. Herhangi bir biçimde sivillerin zarar görmemesine özen gösterilmiştir. Ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanlarımızın yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntümüzü vurgulamak istiyor, yaşamını yitiren sivil insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.” 

Vehaber Menu