Almanya sığınmacıların iltica başvurularını sınırlayacak!

Almanya, sayıları giderek artan sığınmacıların iltica başvurularını sınırlamak amacıyla Fas, Tunus ve Cezayir'i güvenli ülkeler listesine almayı planlıyor.
Almanya sığınmacıların iltica başvurularını sınırlayacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Koalisyon ortağı Sosyal Demokratlar, Hristiyan Demokratlar ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi sığınmacılarla ilgili yeni bir önlem paketi üzerinde anlaşma sağladı.

Sosyal Demokrat Parti lideri ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel'in yaptığı açıklamaya göre, kısıtlı sığınma statüsüne sahip göçmenlerin de ailelerini yanlarına almak için iki yıl beklemeleri gerekecek.

Ayrıca, sığınma başvurusu kabul edilmeyen göçmenlerin ülkelerine iadesi hızlandırılacak.

Parlamento onayı gerekiyor

Geçen yıl 1,1 milyondan fazla kişinin sığınma başvurusunda bulunduğu Almanya'da sığınmacılar konusunda atılacak adımlar bir süredir koalisyon ortakları arasında gerginliğe neden oluyordu.

Koalisyon partilerinin üzerinde anlaşma sağladığı önlem paketinin yürürlüğe girebilmesi için, hükümet ve parlamento tarafından da onaylanması gerekiyor.

Almanya daha önce de Arnavutluk, Karadağ ve Kosova'yı güvenli ülke ilan etmişti.

Özellikle de yılbaşı gecesi Köln'de yaşanan cinsel taciz olayından kısmen Cezayirli ve Faslıların sorumlu tutulması, Kuzey Afrika'dan gelen göçmenlerin ülkelerine iadesi konusundaki çağrıları arttırmıştı.

Fas daha şimdiden alınması düşünülen önlemlere karşılık verdi ve yasadışı yollardan Almanya'ya giren vatandaşlarını geri almaya hazır olduğunu bildirdi.

BBC Türkçe

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü