Suriye Temsilcisi: PYD terör örgütü değil!

Cenevre’deki görüşmelere katılan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar Caferi, Suriye’nin Rojava bölgesinde Kürtlerin özerkliğine karşı olduklarını ifade ederek 'Bölünme meselesini tamamen aklınızdan çıkarın. Suriye’yi bölmeyi düşünenler Panadol
Suriye Temsilcisi: PYD terör örgütü değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erbil merkezli Rudaw televizyonuna konuşan Caferi, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması şartıyla Cenevre’deki görüşmelere katıldıklarını belirterek, “Suriye’nin egemenliğinin ve bağımsızlığının korunması temel şartlarımızdır. Bu çok açıktır. Bunlar aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye hakkındaki 13 maddesinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

‘KÜRTLERLE GURUR DUYUYORUZ’MGK

“Kürtler çok yurtsever ve onlarla gurur duyuyoruz” diye konuşan Caferi “Kürtler Suriye’de yeni değiller. Birkaç yıl önce Kürtler’in Suriye’de kimlik sahibi olması için karar alınmıştı. Bu karardan binlerce Kürt yararlandı” dedi.Suriye’de Kürtçe eğitimin olduğunu söyleyen Caferi, “Çünkü Kürtçe, Suriye’nin ikinci dilidir” diye konuştu.

‘PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL’

Beşar Caferi, Ankara’nın PYD/YPG’ye ilişkin açıklamasına da değinerek, “PYD’nin IŞİD ve El Nusra’yla bir tutulmaması gerekiyor. Çünkü PYD terör örgütü değildir” ifadelerini kullandı. Suriyeli yetkili ayrıca, PYD’yle hiçbir ilişkileri olmadığını da ifade etti.


Sputnik