Öldürülen kadınları teşhir eden görevlilere suç duyurusu!

Cizre'de öldürülen iki kadının çıplak bedeni sokakta teşhir edilmişti.
Öldürülen kadınları teşhir eden görevlilere suç duyurusu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Diyarbakır Barosu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde öldürülen iki kadının çıplak şekilde sokakta teşhir edilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Bainet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, bugün Cizre Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, kadınları teşhir edenlerin cenazeye işkence ve saygısızlık yaparak, durumlarını fotoğraflayıp yayınladıkları ifade edildi.

Diyarbakır Barosu adına Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen imzalı dilekçede, şüpheli kamu görevlilerinin, “ölüye saygısızlık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, kişinin hatırasına hakaret” suçlarından soruşturulup yargılanması istendi.

İki kadın 10-11 Şubat’ta öldürülmüş, cenazelerinin görüntüleri sosyal medyadan yayınlanmıştı.

“Sorumlular, kamu görevlisi”

Dilekçede, fotoğrafı çeken ve yayınlayanların neden kamu görevlisi olduğunun düşünüldüğü şöyle açıklandı:

“Cizre’de 14 Aralık 2015’ten beri sokağa çıkma yasağı uygulandığından, sivil yada başkaca bir kişinin olay mahallinde bulunma ve resimleme ihtimali bulunmuyor.”

“Kürtleri tahrik ve aşağılama”

Dilekçede suçun mahiyeti şöyle anlatıldı:

“Türk Ceza Kanunu 130/2. maddesi, ölünün ceset veya kemiklerine tahkir edici fiillerde bulunan kişinin cezalandırılacağı, yine TCK’nın 216. maddesi halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama fiilini hapis cezasıyla cezalandırılması öngörülmüştür.”

“Güvenlik görevlilerinin elektronik ortamda ulaşılabilen fotoğrafları suç işleme saiki ile çekilmiş, ölüye hakaret ve ölen kişinin kimliği üzerinden toplumun bir kesimi olan Kürt vatandaşların tahrik ve aşağılamanın amaçlandığından kuşku bulunmamaktadır.”

“Şüphelilerin, yapmış olduğu gayrı insani ve aşağılayıcı muamele ile Cizre halkına ve Kürtlere bir mesaj verilerek toplumun aşağılanarak tahrik edilmeye çalışıldığı açıkça anlaşılmaktadır.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü