Sigara bağımlılığının nedeni Neandertaller!

Dr. John Capra, ''Araştırmalardan en çarpıcısı, 50.000 yıl önce yaşayan Neandertallerle atalarımızın çiftleşerek melezleşmesinin günümüzdeki yaşayan insanlara kalıntılarını bırakmasıdır''
Sigara bağımlılığının nedeni Neandertaller!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Vanderbilt Üniversitesinden Dr. John Capra, atalarımızın Neandertallerle çiftleşmesinin sigara bağımlılığına, depresyona ve obeziteye yol açtığını söyledi. DailyMail’de yer alan habere göre, Dr. Capra, 28.000 insanın sağlık verilerinden elde ettiği bilgilerle genlerini karşılaştırıp antik DNA’ların izini araştırdı. Neandertallerden bugüne bugüne nesilden nesile aktarılmış genleri ayrıştırdığında, nikotin bağımlılığı, obezite risklerini taşıyan bir dizi güçlü bağlantının olduğunu keşfetti. En önemli bulgularından biri de Neandertal DNA’nın olağanüstü hızlı bir şekilde kanı pıhtılaştırmasına sebep olması oldu.

Neandertal DNA’sı ek olarak depresyonla da ilişkilendiriliyor. Hatta idrar tutamama ve mesane enfeksiyonlarının da nedeni yine antik DNA’lardan kaynaklandığı belirtiliyor. Science dergisinde yayımlanan Dr.Capra’nın analizi, modern rahatsızlıkların kökleri hakkında çok fazla bilgi ve tedavi yöntemi geliştirme yolu açacak. Çığır açan çalışmada Neandertal kökenli olduğuna dair güçlü kanıtlara ulaştıkları aktinik keratoz adı verilen cilt hastalığı, bağımlılık, beslenme bozukluğu, depresyon, idrar sistemleri bozuklukları, Hiperkoagülasyon adı verilen aşırı kan pıhtılaşması hastalıkları listeleniyor.